INTERVIEW: NIELS NABER, HET CREATIEVE BREIN ACHTER BURNSIDE CONSTRUCTIONS

Hoe zie jij de toekomst van skateparken in steden? Vroeger werd er een hele happening gemaakt als er een klein parkje open ging. Nu moet het steeds groter en gekker… Hoe denk je dat gemeentes over skateparken denken over 10 jaar?
Ik denk dat er steeds beter nagedacht gaat worden over skateparken. Dat ze niet ergens in een hoekje wordt weggeduwd, maar dat het echt een onderdeel van de stad gaat worden. Ik denk dat parken steeds vaker op prominente plekken gebouwd zal worden. Kijk naar Schiedam of de plannen van Westblaak bijvoorbeeld. Grote steden willen nu ook allemaal een skatepark denk ik en niet zoals vroeger van ’Het moet maar’. Het is goed voor de stad. Je zult zien dat er in de grote steden grote parken worden gebouwd in het centrum en in de wijken een paar kleinere parkjes om de kids ook niet te ver weg te hoeven sturen. Overal zal wat te skaten zijn maar ook één plek waar echt een groot centraal park is.

De discussie over skateboarden en de Olympische Spelen wakkert steeds verder aan. Hoe kijk jij aan tegen deze ontwikkelingen? Meer subsidies voor skateboarden etc?
Persoonlijk heb ik helemaal niets met de Olympische spelen. Kijk naar het hele snowboard verhaal. De Olympische spelen is gewoon allemaal één pot nat. Ik denk dat het skateboarden niets goeds zou doen als het bij De Spelen komt.

En qua subsidies en aandacht voor skaten?
Ik denk dat we daar de Olympische Spelen niet voor nodig hebben. Ik denk dat als je goede parken bouwt en mensen zien dat het veel gebruikt wordt, dan komt de aandacht en subsidies vanzelf.

Welke tip geef jij aan kids die ook graag een skatepark willen in hun stad of dorp?
Steek de koppen bij elkaar en blijf gewoon doorgaan. De gemeente zegt de eerste keer nee en de tweede keer zeggen ze nog een keer nee en daarna ook, maar blijf gewoon doorzetten. Op een gegeven moment krijg je een ’ja’, want ze willen iedereen afwijzen omdat het geld kost. Maar als ze zien dat het iets is wat blijvend is en ook nodig is dan zullen ze het doen. Richt een vereniging of stichting op om mensen te overtuigen.

Stel jij mag een skatepark bouwen met onbeperkt budget. Wat zou jouw ultieme droompark zijn?
Ik denk aan een kruising tussen The Berrics en Bryggeriet in Malmö. Het is een park waarin verschillende soorten materialen worden gebruikt. Hout, beton, maar ook zoals we in Real-X hebben gebruikt, betonnen tegels. Ik vind het mooi om verschillende materialen te gebruiken en niet alleen hout met een randje. Het zal veel laag spul zijn, curbjes, rails, etc. Maar ook bijvoorbeeld een vert wall. Er moet voor iedereen iets zijn.

Bekijk ook:
Interview: Insight – Michael Groenewegen Over Sluiting Skatepark Amsterdam
Interview: Insight – Jeroen Van Eggermond Over Pier 15 Skatepark
Interview: Insight – David Hornbeck Over Real-X Skatepark

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL

11augAll DayRed Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL