DAVID HORNBECK OVER HET NIEUWE INDOOR SKATEPARK VAN APELDOORN

Apeldoorn kan binnenkort weer genieten van een gloednieuw skatepark in de stad. Voor de vierde keer in 9 jaar gaat het skatepark nu verhuizen, voor ons een goede reden om touwtrekker, David Hornbeck op te zoeken voor een kort interview. Hij vertelt over de nieuwe locatie, de plannen en of het nou eindelijk eens opgehouden is met dat verhuizen.

Waarom verhuizen jullie nou eigenlijk zo vaak?
Ja, het is vrij moeilijk om hier in Apeldoorn een vaste plek te krijgen. Apeldoorn is een kleine stad en er zijn hier geen leegstaande grote loodsen bijvoorbeeld. Als er iets  groots is, dan is het bezet, of het wordt gesloopt om iets nieuws te bouwen. Daardoor is het moeilijk om iets te vinden.
We hebben het geluk dat iedereen wil dat Real-X blijft bestaan en daarom hebben we nu al twee keer een tussenplek gekregen. Maar nu het zo dat de gemeente gezegd heeft dat het volgende gebouw permanent voor ons is en wij lang kunnen blijven zitten.

Is Real-X particulier of een onderdeel van de gemeente?
Real-X is een stichting en we krijgen subsidie van de gemeente om alles hier te kunnen doen. Wij zijn een stichting gebaseerd op vrijwilligers. We krijgen veel hulp van skaters hier uit Apeldoorn en we werken bijvoorbeeld veel samen met scholen in de buurt. Op die manier zijn wij echt een onderdeel van de samenleving in Apeldoorn. We zijn eigenlijk een jeugdcentrum, maar het skatepark staat centraal, en dat zal altijd zo blijven.

Gaat er veel veranderen als jullie straks op de nieuwe locatie zitten?
Ja. We hebben sowieso een heel ander gebouw. Het gevoel is heel anders, we zitten in een oude loods. Daarnaast krijgen we in het nieuwe gebouw ramen, dus ook de lichtinval is bijvoorbeeld al heel anders. We gaan veel obstakels uit dit park opnieuw gebruiken, maar Niels Naber van Burnside Constructions gaat het park bouwen en het zal aangepast worden. De bedoeling is dat het park ook meer uitdagend zal worden voor de oudere skaters. We gaan bijvoorbeeld de trap uitbreiden. Ik wil eigenlijk twee mooie ledges aan de zijkanten met een rail in het midden. Aan dat soort dingen moet je denken.

Wordt het nieuwe park ook groter dan dat het nu is?
Qua oppervlakte is het park ongeveer even groot. Alleen doordat er steunpalen in het midden van het park zitten zal het er anders uit komen te zien. Het park nu heeft bijvoorbeeld ook een rijrichting over de breedte en dat wordt straks over de lengte. We willen proberen een grotere afscheiding maken tussen de kiddy course en park voor de grote jongens.

Zijn jullie niet bang om weer uit het park te groeien uiteindelijk?
Er is een lege ruimte aan de achterkant aan het gebouw. Als we daar een sponsor of iets voor kunnen regelen kunnen we dat erbij krijgen. Dat kunnen we de bowl en de miniramp daarin zetten en de ruimte die we nu hebben 100% streetpark maken. Voor nu is het goed, maar er zijn mogelijkheden om uit te breiden.

Real-X-nieuwe-locatie-preview
Kijkje in het nieuwe pand van Real-X in Apeldoorn

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL