INTERVIEW: NIELS NABER, HET CREATIEVE BREIN ACHTER BURNSIDE CONSTRUCTIONS

De laatste tijd is Niels Naber al vaker voorbij gekomen in onze items rondom het nieuwe Real-X Skatepark in Apeldoorn. Niels is het creatieve brein achter Burnside Constructions en zorgt al vele jaren voor skateparken en constructies in Nederland. Wij zochten Niels op om meer te weten te komen over hoe een park bouwen in zijn werk gaat, zijn inspiraties en zijn mening over skateboarden bij de Olympische spelen.

Naam op paspoort: Niels Naber
Geboorteplaats: Apeldoorn
Woonplaats: Apeldoorn
Geboortedatum: 2 augustus, 1974

Niels introduceer jezelf eens in het kort…
Ik ben Niels Naber en ik werk al een jaar of 14 bij Burnside en sinds ongeveer 9 jaar hebben we Burnside Constructions, naast het skatepark en de winkel. Daarmee bouw ik skateparken en andere constructies. Zo hebben we sinds kort ook een wakeboard baan waarvoor ik obstakels bouw. Dus niet per se alleen maar skateparken.

Jij bent natuurlijk verantwoordelijk voor onder andere de bouw van Burnside, maar ook voor het nieuwe Real-X skatepark. Hoe zijn de reacties daarop?
Positief. Ik heb eigenlijk niemand gehoord die er iets naars over te zeggen had. En ja… Het is gewoon een heel mooi park geworden. Heel basic, maar toch alles erop en eraan. Wel de mooie details erop, maar geen gekke dingen. De bowl is natuurlijk heel vet geworden. Weinig op aan te merken denk ik.

Ben je er zelf vaak te vinden?
Ik hoop het wel. Het is er alleen nog niet vaak van gekomen. Ik heb het zó druk. Ik hoop eigenlijk vanavond (dinsdag avond) te kunnen gaan, maar ik heb ook nog een vrouw en kinderen en volgens mij is er vanavond ook weer iets. Dus we zullen zien. Maar ik ben wel van plan om van de dinsdagavond m’n vaste avond in de week van te maken. Het is bij mij om de hoek.

We zien dat park bouwers steeds meer proberen samen te werken. Niet alleen om sneller te kunnen werken, maar ook om nog betere parken te neerzetten. Kun je meer vertellen over die samenwerking?
Dit is voor het eerst dat ik met Michael Groenewegen samen heb gewerkt. Ik ken hem natuurlijk al heel lang, maar het is er gewoon nog nooit van gekomen om samen een project te doen. Dit project was gewoon te groot om alleen op te pakken. Daarnaast is het bijvoorbeeld als je met een ontwerp bezig bent wel lekker om wat input te krijgen van mensen. Ik kan het natuurlijk wel aan skaters vragen maar die zijn vrij snel tevreden. Als er een rail staat, vinden ze het vaak al mooi in eerste instantie. Het gaat niet per se om obstakels, maar meer om of de lijnen kloppen en dat soort dingen. Dan is het wel fijn om ook de mening van iemand anders te horen.

Zo doende zijn we een beetje aan het praten geraakt. Het was zoveel werk dat ik dat nooit in zo’n korte tijd af zou krijgen. Daarnaast is het leuk om met mensen samen te werken. Je leert van elkaar en hyped elkaar een beetje op met bepaalde details in het park. En ja… daar heeft Michael me goed mee geholpen. Zo doende hebben we dat gewoon gedaan.

Niels Naber, frontside rock in Real-X Skatepark

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

15dec18:0023:00Skullcandy X Burnside X-Mas Miniramp Jam

16decAll DayNK Skateboarden Junioren 2023

30decAll DayOpen Belgian Championship