INTERVIEW: SKATESHOP FILOSOFIE MET MOHAMED SAOUTI

Tot ongeveer twee jaar geleden kwamen we je veel tegen bij wedstrijden in België, Nederland maar zelfs een keer in New York. Ben je zelf nog veel op je board te vinden?
Ja, zeker wel! Ik probeer als ik niet bezig ben met de winkel zoveel mogelijk op m’n plank te staan. Het is nu niet zo makkelijk als vroeger bij mijn vorige baan. Toen had ik het weekend altijd vrij en nu sta ik in de winkel… Ik heb dus iets minder tijd. In de zomer kun je bijvoorbeeld ‘s avonds nog skaten. Maar ja, ik probeer het wel. En het motiveert me ook nog steeds om nog steeds veel te blijven skaten en filmen.

Tijdens de Red Bull Manny Mania in New York kan ik me herinneren dat je hoe dan ook naar Brooklyn wilde. Wat heb je daar precies gedaan?
Ik ben met de Metro van Manhattan naar Brooklyn gegaan om de famous Marcy Projects te zien, de plek waar Jay-Z en Biggie Smalls vandaan komen. Ik wilde zien of het echt zo getto is als waar ze over rappen, of het gevaarlijk is om daar te lopen en zo. Ik zoek het gevaar niet op, maar ik wilde weten wat er zou kunnen gebeuren, haha.

Mohammed Saouti tijdens de Red Bull Manny Mania in New York

Mohammed Saouti tijdens de Red Bull Manny Mania in New York

We hoorden ook een mooi verhaal over jou bij Lafayette Plaza in Los Angeles dat je de MS-13 wegstuurt van de spot in het skatepark.
Ja, gangsters intimideren me niet zo eigenlijk. Zolang je hun niets verkeerd doet of aankijkt, tenzij je echt in de verkeerde buurt bent denk ik dat je niet zoveel zal overkomen.

Hoewel er steeds meer kleine winkels verdwijnen hebben nog veel kids de droom later hun eigen skateshop te hebben. Welke tip kun je deze jongens meegeven?
Als je denkt dat er plek is op de plek waar je het zou willen en je denkt dat er genoeg skaters zijn dan moet je het gewoon doen. Denk er wel goed over na, want het is wel een risico. Je moet weten dat er een scene is die bij jou zou kopen en jou wil steunen. Je moet open-minded genoeg zijn dat er voor iedereen iets is wat ze verwachten en dat ze echt iets aan je hebben. Je moet de scene verzorgen, dus zeker verstand hebben van skaten. Ik kan hier ook niemand neer zetten die geen verstand heeft van skaten.

Bekijk ook:
Interview: Insight – Terug In De Tijd Met Seth Rijkers
Interview: Insight – Hans Dijs Over DC Store Amsterdam
Interview: Insight – Martijn Bonk Vernoemd Tot Nachtburgemeester Van Breda

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL