INSIGHT: HANS DIJS OVER DE DC STORE IN AMSTERDAM

Velen van jullie kennen Hans Dijs wel. Als het om skateboarden gaat is hij er bij; de vele wedstrijden waar hij jureert, de gezellige feestjes en TOMS Skateshop natuurlijk. We kregen een berichtje van Hans over de nieuwe DC Store in Amsterdam. Oké.. een carrière switch misschien? Tijd om eens te vragen wat hij met de nieuwe winkel in Amsterdam te maken heeft.

Hey Hans! We kennen je natuurlijk van TOMS Skateshop, maar we staan nu in een DC Store. Hoe, wat, waar en waarom?
Nou, we groeien! Ik ben ongeveer twee jaar geleden gestopt op de winkelvloer bij TOMS en ben meer dingen op kantoor gaan doen. Wij vonden dat het in de stad een eenheidsworst aan worden is met alle H&M’s en Vero Moda’s. Het bedrijf achter TOMS is groot genoeg om meer te kunnen doen en zo ook meer te kunnen betekenen voor onze doelgroep. Het eerste project wat ik heb gedaan was de WeSC store in Amsterdam.

Daar heb ik enorm veel van geleerd en ben daarna ook echt samen gaan werken met de merken. Dit resulteerde in de Etnies Store, wat weer een stapje verder was dan met WeSC. Waar er bij WeSC nog een distributie tussen zat, werden bij de Etnies Store de lijnen veel korter doordat we direct contact hadden met het Europese hoofdkantoor. Daar heb ik veel van geleerd en zo kwam er met de DC Store weer een nieuw project hier in de Warmoestraat.

Het is een mooi en groot pand, maar hoe zijn jullie bij DC terecht gekomen?
Vanaf het moment dat ik het pand binnen liep (toen zag het er niet zo uit zoals het nu is) wist ik meteen dat we hier een DC Store konden maken. Het voelde meteen goed.

De laatste jaren is het behoorlijk stil geweest rondom DC in Nederland. Waarom dan DC?
Nou dat is precies waarom we voor DC hebben gekozen. Ik vond ook dat het behoorlijk stil was rondom DC in Nederland, terwijl het in de rest van de wereld behoorlijk aan het groeien was. Het team werd groter, het marketingbudget werd groter, alles werd groter. Ik zag een kans; en dat was een ‘Brand Store’ hier in Amsterdam. Het merk bestaat al 20 jaar, is altijd vooruitstrevend geweest, het klopt allemaal.

The Embassy in Barcelona is net afgebroken. Kunnen we in Amsterdam een Embassy verwachten?
Hahaha, een jaartje geleden hoorde ik wel wat in de wandelgangen over zoiets. Maar door de ‘crisis’ is het één en ander natuurlijk op hold gezet. Dat zal ook wel de reden zijn geweest om de Embassy af te breken, wat ik niet snap overigens. Wat mij betreft liggen de plannen nog altijd klaar, zeker nu Skatepark Amsterdam is gesloten. Wie weet wat de toekomst mag brengen..

DcStoreAmsterdam01Een kijkje binnen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

06apr14:0023:00Belgie VS Nederland 2024

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL