INTERVIEW: SKATESHOP FILOSOFIE MET MOHAMED SAOUTI

Kun je ons iets meer vertellen over de skate scéne in Gent? Zijn er hier veel skaters?
De skate scène in Gent is vooral gelokaliseerd aan ‘het zuid’. Daar heb je een skatepark en spots die vooral vroeger goed waren. Nu zijn ze een beetje kapot. Maar voornamelijk skate iedereen in het skatepark in Zuid. Daar zijn ik en iedereen uit mijn tijd begonnen met skaten. Daar heb ik ook iedereen leren kennen. De local kids uit de gemeentes rond om Gent komen daar eigenlijk ook. De sfeer is er gewoon goed.

Wat zijn de Gentse legends bijvoorbeeld?
Saymor Lincoln, Styn Lammertijn, Slick, Steve Reviere, Primo, Daan Imschoot, Louie de Couvin. Saymour en ik keken op naar hen in die tijd.

Wat willen jullie uitstralen met de winkel?
Ik vind dat een skateshop eigenlijk een soort van skateshop slash jeugdherberg moet zijn. Een plek waar de jeugd kan afspreken om samen te komen skaten, waar ze tussen de middag een broodje kunnen komen eten, een boekje kunnen lezen of een filmpje kijken. Ik vind dat het een gezellige plek moet zijn waar je graag wil komen.

Curbs-skateshop-gent-tv

Hebben jullie nog meer toekomstplannen?
Ik zou met het team meer trips willen doen. Denk dan bijvoorbeeld aan Barcelona. Afgelopen zomer gingen we bijvoorbeeld naar Parijs en Rotterdam. Het liefst zou ik naar de skateboard mekka’s gaan, misschien Berlijn etc. En dan voor de hele scene skatekampen en meer trips. Bijvoorbeeld naar Keulen en andere outdoor parken in plaats van indoor.

Wie zitten nu op het team?
Slick, Siebert Glele, Guillaume Clincke en Victor Vanpuyvelde

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL