INTERVIEW: SKATESHOP FILOSOFIE MET MOHAMED SAOUTI

Mohamed Saouti kennen wij al jaren van zijn skateboard-verleden. We kennen hem van de vele wedstrijd van vroeger, maar tegenwoordig is hij druk bezig met zijn Curb Skateshop in Gent. Naast het runnen van de zaak houdt hij zich contant bezig met het ‘opvoeden’ van de local kids en staat hij nog zoveel mogelijk op zijn board. Benieuwd naar de filosofie van Mohamed en zijn skateboardwinkel in Gent?

Naam: Mohamed Saouti
Geboren: 23 oktober 1986
Geboorteplaats: Taversit, Marokko
Woonplaats: Gent, België

Hey Mohamed, goed je te zien. Hoe gaat het met jou en Curb Skateshop?
Ja, het gaat wel goed met mij en de winkel. We zijn nu acht maanden open en het is een avontuur. Elke dag is een nieuwe dag en elke maand weer een nieuwe maand. Ik weet niet wat ik echt moet verwachten, maar tot nu toe gaat het heel goed. Ik heb een positieve ontvangst van de locals. Dat is wel heel leuk.

Ondanks we zien dat kleine shops het steeds moeilijker lijken te krijgen tussen de grote winkels heb jij toch besloten een winkel in Gent te openen. Wat drijft je hier toe?
Na 14 jaar te skaten heb je wel wat gezien. Ik heb zelf heel veel geskate, wedstrijden hier en internationaal. Dan voel je de skatescéne denk ik goed aan. Mijn bedoeling met de winkel is alles te doen wat ik graag had gewild toen ik zelf veel skatete of verwachtte van mijn local skateshop. Dat probeer ik aan de kids te geven. Dit doen we door middel van events, tripjes en zo. 

Curb-skateshop-voorpui


Jij vertelde ons inderdaad dat Curb zich onderscheid door veel te doen voor de lokale scéne. We zien inderdaad vaak busreizen van jullie voorbij komen. Hoe gaat het daar mee?
Dat gaat heel goed. Ik had het idee eigenlijk van Jelle Deschout van toen hij Jaydee Skateshop had. Ik zag dat hij skatetrips deed. Nooit ben ik echt mee geweest met zo’n trip, want om eerst naar Brugge te gaan om vervolgens naar Nederland te gaan is best ver. Maar voor de local kids is het echt wel leuk, want niet elke jonge kid heeft de mogelijkheid of geld om naar Breda of Eindhoven te gaan. Het is wel jammer dat ze daardoor op zo’n jonge leeftijd die parken nooit zouden kunnen skaten. Tot nu toe zijn we in Breda, Tilburg, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht geweest. De eerst volgende zal zijn naar Rampaffairz in Wevelgem. In eerste instantie wilde ik niet naar België gaan, maar we merken dat veel kids dat toch wel graag willen, dus dan doen we dat.

Welk werk heb je gedaan voor je de winkel opende?
Ik werkte vijf jaar bij de post als chauffeur, post ophalen bij bedrijven en zo. Het idee om een winkel te openen had ik al een paar jaar. Maar om één of andere reden was het gevoel niet sterk genoeg om er meer door te gaan. Totdat ik het op een gegeven moment het niet meer uit m’n hoofd kreeg. Toen dacht ik: “Als ik het nu niet doen, dan doe ik het nooit… ”

curb-skateshop-gent

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL

11augAll DayRed Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL