TERUG IN DE TIJD MET SETH RIJKERS

Binnen één dag dat onze website online stond belde Seth Rijkers van Skateboard-Webshop ons op om te kijken of hij ons ergens mee kon helpen. Seth is zo iemand die van jong af aan op zijn skateboard staat en er nog steeds geen genoeg van kan krijgen. Naast zijn beroep als Pluimvee transporteur heeft hij nu een aantal jaren zijn online skateshop. Wij zochten Seth op om meer te weten te komen over zijn bezigheden. 

Naam: Seth Rijkers
Geboorteplaats: Nistelrode
Woonplaats: Nistelrode
Beroep: Pluimvee transporteur, eigenaar Skateboard-Webshop.nl

Kun je het verhaal vertellen achter Skateboard-Webshop?
Ik zou het bedrijf overnemen van m’n vader, een bedrijf op het gebied van pluimveetransport. Eigenlijk was dat helemaal niet zo bedoeld want ik wilde iets voor mezelf beginnen, ik wist alleen niet wat. Het enige dat ik wél wist was als ik dit bedrijf zou overnemen ik alles zou hebben; Administratie, bedrijfsruimte, transport, etc. Het enige dat ik dan nog moest hebben was een goed product. Ik ontmoette een jongen die websites kon bouwen en ook uit de skateboard-scène kwam. Samen met hem heb ik het eigenlijk opgebouwd.

Waarom ben je begonnen met een online winkel?
Omdat ik niet de middelen had om een winkel te beginnen. Daarnaast zaten veel vrienden van mij in de online wereld en zij hadden daar best veel verstand van. Dus het was vrij makkelijk om marktanalyse te doen voor hoe wij het fatsoenlijk kunnen neerzetten. Veel vrienden van mij wisten al hoe het zat.

Waarom heb je er niet voor gekozen om toch een fysieke shop te starten?
Het is moeilijk om aan een leuk pand te komen, iets dat betaalbaar is bedoel ik dan. Goed personeel.. Ga je een echte shop starten dan moet je ook echt wel kleding gaan verkopen, dus heb je ook wel echt iemand nodig die de trends en mode bij houdt, daar heb ik de middelen niet voor. Dus hebben we besloten online te beginnen en een winkel te openen zodra we kunnen.

Gaat dat ooit nog gebeuren?
Ja, dat gaat zeker nog wel een keer gebeuren. Het is een droom, en die droom die komt regelmatig op als ik een pand zie van ‘daar zou ik willen zitten’. Dan ga ik dat helemaal idealiseren, van zo moet het zijn. Maar dan bel je een keer van wat gaat het kosten, en dan kun je het al snel laten zitten.

Er is een groot vooroordeel over webshops in Nederland, ze zouden de klanten van de ‘echte winkels’ afpakken. Hoe zie jij dat?
Ja, daar ben ik het wel mee eens. Vooral als je ook echt dezelfde voorraad en producten aanbiedt. Wij onderscheiden ons daarin. Wij zijn geen prijs stunters. Onze kosten zijn niet persé lager. Wij hebben hier meerdere bedrijven bij elkaar zitten, dus als iemand niets te doen heeft kan die iets doen voor een ander bedrijf, de mensen zijn dus altijd bezig. Waarom ik vind dat wij geen gevaar zijn is omdat wij niet dezelfde dingen verkopen als in de skateshops. Daarnaast verkopen wij geen kleding, dus daarvoor moet je ook naar de shops. Voor een écht vet skateboard of vette prints moet je ook naar de winkel. Wij hebben een paar goede merken en daarnaast veel Europese merken, die toch goedkoper zijn. Ik vind het vet om die Europese merken te pushen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

06apr14:0023:00Belgie VS Nederland 2024

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL