INTERVIEW: NIELS VAN DER ZWAN OVER DUFARGE

Een tijd geleden hadden jullie ook een cruiser gemaakt samen met G-Star. Hoe zat dat precies?
Wij vinden het heel tof om dingen te maken met bekenden, vrienden of ontwerpers samen te maken. Dat is ook een beetje waar Dufarge op gebaseerd is. Een paar graphics zijn bijvoorbeeld gemaakt door Michiel Walraven omdat we zijn artwork heel tof vonden. We vroegen of hij iets voor ons kon maken. We vinden het heel gaaf om samen te werken met de creatieve mensen om ons heen. Sommigen daarvan hebben geen webshop of iets dergelijks. We bedenken dan iets met ze samen wat we in onze webshop neer kunnen zetten.

Een vriend van ons waar we vaak mee surfen is meubelmaker. Op een gegeven moment had ie van hout een heel mooi skateboard gemaakt van volgens mij vier verschillende houtsoorten. Hugo en Ties hebben samen met de hand gezeefdrukt omdat we de DIY-metaliteit heel tof vinden. Sneep had er een filmpje van gemaakt van het maken. Dennie heeft er op geskate. Op de een of andere manier was het filmpje bij G-Star terecht gekomen. En die vonden het supergaaf. We kregen een mailtje van G-Star of wij met hun mee wilden doen met een project van G-Star en Glamcult. Of wij ons meest iconische product in spijkerstof wilden maken. Hugo en ties zijn daar mee aan de slag gegaan. Uiteindelijk waren ze een keer op bezoek bij G-Star en zagen dat ze daar van spijkerstof planken hadden gemaakt. Het werd onder hoge druk samengesteld. Hugo vond het zo tof. ‘Misschien kunnen we er wel een skateboard van maken. G-Star wilde dat wij iets zouden ontwerpen en dat zei het dan in hun atelier maakten. Hugo had zoiets van: “Dat gaan we gewoon zelf doen!” Hij heeft toen een rol spijkerbroekenstof opgevraagd. Die werd opgestuurd en toen is Hugo de spijkerstof gaan verlijmen met epoxy totdat hij een plank had. Daar is de jongen die de houten skateboards maakte mee gaan zagen om er een skateboard van te maken. Vervolgens hebben we de trucks laten verchromen zodat het lijkt op de rivots van een spijkerbroek. We hebben het griptape laten laseren. We hebben de prints van de wielen gehaald en daar op G-Star Raw en Dufarge gezeefdrukt. We hebben echt alles helemaal zelf gedaan zodat het helemaal klopte.

Uiteindelijk was het heel tof op de expositie in Amsterdam. De andere negen artiesten hadden iets ontworpen wat uiteindelijk door G-Star in elkaar was geproduceerd. En wij hadden alles zelf gedaan. Die gasten wisten niet wat ze zagen en vroegen of we er nog zeven konden maken. Die zijn naar Selfridges in Engeland gegaan.

Kijk! Voor ons is het gewoon heel tof om met zo’n bedrijf samen te werken. Niet dat G-Star heel erg skate is, maar je leert er wel weer van. Je hebt weer een samenwerking met iemand, maar het was vooral heel erg tof om te doen.

Jullie vinden niet dat jullie je ziel hebben verkocht aan de duivel?
Nee, niet. Er zullen best wel mensen in het skateboarden dat wel denken, maar wij hebben daar schijt aan. We doen dingen die we tof vinden en we krijgen daar energie van. Het maakt ons echt helemaal niks uit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL