INTERVIEW: NIELS VAN DER ZWAN OVER DUFARGE

De laatste tijd zie je steeds meer kleine Europese merkjes voeten aan de grond krijgen. Merken jullie dat er een steeds grotere afstand ligt tussen de Amerikaanse merken en Europese?
Ja, maar dat is denk ik ook de bereikbaarheid. Wanneer je kijkt naar de Amerikaanse merken en kijkt wie daar voor skaten… Keiharde hammers… Dat is voor kids hier niet bereikbaar; misschien maar voor een enkeling. Kijk bijvoorbeeld naar een filmpje van het Europese Polar. Die lui skaten lines en wat ze doen is wel bereikbaar skaten. Waarbij je denkt van: “Oh, ik zou ook deze lines kunnen rijden.” En daar krijg je zin van om te skaten. Ik denk dat dat een beetje het verschil is tussen de Amerikaanse grote merken en de toch rauwere Europese merken.

Wat zijn de plannen van Dufarge voor 2015?
We willen verder te groeien. In het voorjaar staan de nieuwe boards in de planning en we willen meer exposure met het team. Het is gewoon lastig om mensen op het Dufarge team te zetten, want het moet gewoon supergoed matchen, maar we hebben een super gaaf team nu met Michael, Sneep, Dennie en sinds kort ook Marcel Klaver.
In 2015 willen meer footage uitbrengen met het team wat we nu hebben. We willen gewoon meer laten zien dat we er zijn; en wie we zijn! Laatst hadden we een filmpje gemaakt in Pier 15, misschien niet met de hardste hammers, maar met creatief skaten. Ik wil dat wanneer je een filmpje ziet van Dufarge, dat je zin krijgt om te skaten. En we kregen van mensen ook te horen: “Wow, ik had het gezien. Supergaaf!” Vroeger deed je een video in je videorecorder en dan wou je naar buiten om te skaten. Dat willen we met Dufarge ook bereiken; en ik denk dat we dat volgens mij nu al bereiken.

Gaat Dufarge binnenkort uitbreiden naar het buitenland?
Haha, we volgende maar naar Barcelona met z’n tienen volgens mij. Ikdenk dat je dan ook meer zichtbaarheid moet hebben met buitenlandse teamriders. Ik denk dat je dan die stap moet nemen, maar dat is best lastig. Ik krijg af en toe een sponsortape wel. Maar als je voor Dufarge rijdt moet je toegankelijk zijn, moeten aardig zijn en dat geld nu ook voor de mensen die er nu voor rijden. Het moeten geen mensen zijn die met boards gaan lopen gooien en absoluut niet arrogant zijn… Dat telt voor mij nog wel meer dan dat je een supergoede skater bent. Je moet er gewoon bij passen. Het totaalplaatje moet kloppen. Zo is het gewoon heel moeilijk om mensen aan je team toe te voegen. Laten we eerst maar verder in Nederland komen.

Stel: Dufarge krijgt een bak met 1 miljoen euro’s die je gelijk uit zou moeten geven. Wat zou je er dan mee doen?
Ik denk dat we een Blood, Shred & Beers feestje gaan houden. Dat we een paar toffe obstacles bouwen en met een toffe skatesessie beginnen met alle homies met biertjes drinken daarna. Ik denk dat we het gewoon gelijk terug zouden investeren in toffe dingen; een team trippy. Alles gaat weer terug in skateboarden.

We zijn het niet gestart met het oogpunt om rijk te worden, maar gewoon omdat we het tof vinden. Net als Koen, die heeft onze laatste boardgraphics gemaakt. Zijn kunst word aangekocht door het Boijmans Museum. En Koen is super stoked. Hij was een paar weken gelden op televisie met een interview. Hij liet de boards zien, omdat hij zo stoked is dat ie drie boards voor ons heeft ontworpen en dat die gemaakt zijn. Hij vertelt dat het zijn jongensdrooms was om ooit skateboards te ontwerpen. Dat soort dingen geeft ons zo veel energie. Het is echt tof om daar mee bezig te zijn.

niels-van-der-zwan-dufarge-interview-koen-taselaar-decks

De Dufarge decks die Koen Taselaar ontwierp.

Neem een kijkje op de site van Dufarge om te kijken wat ze nog meer maken: Dufarge.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

27jul14:0020:00Monster Tour – ROTTERDAM

11aug13:0020:00Red Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL