INTERVIEW: NIELS VAN DER ZWAN OVER DUFARGE

In het begin hadden jullie meer surf gerelateerde artikelen. Waarom is de focus steeds meer richting het skateboarden gegaan?
Omdat we skateboarders zijn. In het begin waren we nog een beetje zoekende naar wat je wilt gaan maken. En na vier jaar weten we steeds beter welke richting we willen. Ik moet ook zeggen dat ik ook het meeste met skateboarden bezig ben. Het is ook het meeste waar ik mee bezig ben. Surfen vind ik heel erg leuk, maar ik ben een skateboarder en geen surfer.

Wat is jullie doel? Willen jullie uiteindelijk rond kunnen komen van Dufarge?
Dufarge is vooral toffe dingen maken en daar energie uit krijgen. Het is net als de Pooligans wedstrijd. Hoe gaaf is het dat het er is! Je verdient er helemaal niks aan, maar het is gewoon tof als iedereen daar is. Je krijgt er energie van. Je voelt de energie als je daar bent.

Ook willen we in de shops liggen. Een kid moet een Dufarge board kunnen kopen voor een goede prijs, maar de kwaliteit moet ook goed zijn. En kids moeten er stoked op zijn om er op rond te rijden.
Het is niet dat we nu hebben gezegd: “Over tien jaar moet het een zware business zijn.” Maar je merkt wel dat je steeds een stapje verder gaat.

Vind je het dan niet jammer dat het niet zo veel oplevert?
Alles wat er terugkomt aan geld, stoppen we gelijk weer terug in Dufarge. Dat is gewoon om nieuwe producten te maken. Het is wel jammer, maar ik denk dat de Nederlandse markt te klein is voor zo’n merkje. Ik denk dat je dan Europa in moet, omdat je dan zulke grote aantallen af moet gaan zetten om dat te doen. En misschien… Wie weet! Mij lijkt het vet! Support your local brand! Het is wel een lastige, maar je merkt wel na 4 jaar dat steeds meer winkels je willen gaan afnemen. Dat is gewoon super gaaf.

Hoe denk je dat Dufarge tussen de andere merken ligt?
Je merkt in Sevenply dat mensen het nu komen vragen. We hadden een muts in de webshop staan en die lag nog niet in de winkel. Mensen vragen of het al in de winkel ligt. Ik denk dat het groeit. Mensen vinden niet in één keer een Nederlands merk vet. Er zijn zoveel merkjes geweest en ook weer weggegaan. Je moet jezelf bewijzen. Je moet je als merk echt bewijzen en dat gaat steeds beter. Dat is tof om te zien.

Wat vinden de winkels van Dufarge?
Sowieso door Hardcore Supplies worden we nu echt wel ondersteund. Die vinden het echt heel tof. We liggen nu in Den Bosch. De jongen van de winkel zat eerst nog te twijfel en belt dan Bonkie. Die zegt dan dat de boards echt tof en goed zijn. Dan word je wel gesupport. Jeroen Sars uit Eindhoven vind hert supergaaf dat je iets opzet waar je al vier jaar mee bezig bent. Die supporten dat. Als je zulke waardering krijgt, dat is gewoon super gaaf. Het is ook wel een beetje waar je het voor doet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

27jul14:0020:00Monster Tour – ROTTERDAM

11aug13:0020:00Red Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL