TALK BUSINESS MET BAS JANSSEN

Wat zijn nou de voordelen van het werken in de skatebizz?
Ik denk dat het ermee te maken heeft dat de mensen in deze bizz elkaar begrijpen. Het maakt niet uit waar je bent of waar je vandaan komt, skateboarders begrijpen elkaar gewoon. Ik had toevallig net een Skype meeting met iemand die ik persoonlijk nog niet kende en je hebt meteen een connectie met elkaar. Door een simpel oogcontact weet je al voldoende en weet je dat die gasten zich ook elk weekend kapot skaten en dezelfde passie hebben. Dat maakt het werk gewoon leuker. Natuurlijk heb je ook dingen die opgelost moeten worden zoals in elk ander bedrijf, maar die dingen oplossen met de juiste mensen, dat maakt het speciaal. Zo was ik laatst in Griekenland, de hele dag aan het praten over zaken. We hadden het net zo goed over kopieerapparaten als over skateschoenen kunnen hebben. Maar ’s avonds ga je met diezelfde gast op een lokaal pleintje en alle lokale skaters een uurtje rollen en biertjes te drinken. Dat zie ik een kopieerapparatenverkoper niet doen.

Heb je jezelf nooit afgevraagd, wat als je – nadat je weer hersteld was van je blessure – die baan bij Hardcore niet had aangenomen en volle bak weer in je skatecarrière was gedoken?
Nee, absoluut niet! Kijk! Ik skatete toen al acht jaar voor Element. Ik wil nu niet lullig doen, maar ik was er ook wel een beetje klaar mee om elke keer maar weer op trip te gaan en dat iedereen weer van je verwacht dat je die triple set even frontside flipt of zoiets. Waar je ook komt, iedereen wil dat je je sickste trick recht voor hun neus doet. En ik wilde juist toen iets anders leren, zoals bijvoorbeeld een bowl skaten! Dus door te stoppen kon ik juist weer de tijd voor mezelf nemen om te genieten van skaten.

We weten van geruchten dat jij bijna een eigen board bij Element zou krijgen. Wat is daar van waar?
Hahaha… Element was van plan een Europees pro board-programma op te zetten. Michael (Mackrodt) – een van de oude team riders – kreeg het eerste board. Dat board werd alleen in Europa verkocht, want Amerika en Europa waren toen twee verschillende dingen. Helaas werd dat board gewoon niet goed verkocht; ik denk zelf dat zijn board gewoon niet genoeg gepushed werd. Toen dit op een fiasco uitdraaide werd het hele programma geschrapt. Het plan was blijkbaar dat ik het tweede board zou krijgen, Janne Saario – de manual koning – zou nummer drie worden. Maar nogmaals, dat was het plan…

Bas Janssen - switch heelflipswitch heelflip

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL