TALK BUSINESS MET BAS JANSSEN

Bas Janssen heeft eigenlijk geen intro meer nodig. Jarenlang was hij één van de boegbeelden van Element, altijd een praatje klaar en keihard skaten. In ongeveer elk magazine kon je wel een foto of interview van deze man vinden. Tegenwoordig is hij nog steeds keihard aan het skaten, heeft hij een kind en heeft hij ook een toffe baan in de skateboardindustrie. Wij vonden het tijd om eens op pad te gaan met deze knaller en wat meer te weten te komen over zijn werk.

Naam op paspoort: Bas Janssen
Geboorteplaats: Leiden
Woonplaats: Amsterdam
Geboortedatum: 23 november, 1982
Sponsors: Independent Trucks

Hey Bas, hoe gaat het nu met je? Skate je nog een beetje?
Ja, heel lekker. Ik probeer nog zoveel mogelijk te skaten. Eén á twee keer per week moet ik toch wel weer even op mijn boardje staan.

Je bent laatst van baan geswitched. Na een korte uitstap naar Converse ben je nu weer terug bij Sole Technology. Maar wat doe je nu precies?
Mijn officiële titel is EMEA sales manager Emerica, éS en Altamont. Dat betekent dat ik de sales doe voor Europa, het Midden Oosten en Afrika voor deze merken. Met andere woorden ben ik diegene die de sales van onze producten in goede banen moet leiden. Ik moet ervoor zorgen dat de juiste focus bij de sales reps, country managers of distributeurs ligt met behulp van onder andere onze sales meetings. Dat we juiste voorraad hebben, orders op tijd binnen komen en nog een hele hoop andere dingen. Kijk! Onze producten kunnen op verschillende manieren verkocht worden. We hebben ons eigen sales team, we hebben agenten en we hebben distributeurs. De eerste twee kunnen we goed monitoren omdat we dit zelf doen. De distributeurs kan je niet zo direct monitoren en daar heb je dus ook meer werk aan. Je ziet niet meteen welk model niet verkoopt of waar knelpunten ontstaan. Dus dat een beetje…

Je bent dus voornamelijk aan het telefoneren, e-mailen en zo?
Ja, ik heb afgelopen twee weken met wel 20 verschillende landen aan de lijn gehangen. Of ja… tegenwoordig heb je natuurlijk ook Skype en GoToMeeting. Maar het is wel raar af en toe. Zo zit je ’s morgens nog te praten met Zuid-Europa over canvas schoentjes in felle kleuren en ’s middag heb je Rusland aan de lijn want ze willen meer bont in de schoenen. Je moet dus met zo veel dingen rekening houden. En je moet het ook in perspectief zien. Zo kan een bepaalde schoen het supergoed doen in België, maar is het maar een paar procent van je totale sales. België is natuurlijk niet zo groot als Duitsland, Frankrijk of Engeland. Maar je probeert wel met iedereen rekening te houden.

BasJanssen - frontside bluntslideBas Janssen, frontside bluntslide / foto: Rob Rouleaux

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL