KLAAS VAN DER LAAN OVER OLD DUTCH LEATHERWORKS EN HET COLOSSEUM

Het Colosseum is een poos geleden failliet gegaan. Er is nu een nieuwe locatie gevonden in een ouwe school, De Vinkenborgh. Kan je daar iets meer over vertellen?
Een groepje dat overbleef vanuit het Colosseum hebben zich aangesloten bij de nieuwe stichting, Pedalpark. De stichting van Colosseum is na het failliet overgenomen door stichting Pedalpark, een groep BMX-ers. En die mensen wilden het Colosseum wel verder oppakken met hulp van de skaters. Dat zijn we nu aan het doen. Samen sta je sterk. Hoewel we wel degelijk dingen gescheiden willen houden. We zijn bezig met een BMX-park en een skateboardpark. Iedereen weet wel dat het elkaar toch best wel in de weg rijdt. Daar zijn we van op de hoogte.

Wanneer hopen jullie dat het af is?
Het is heel erg afhankelijk van sponsoren die wel of niet willen doneren, de gemeente, dingen die we zelf kunnen organiseren. Er zit schot in de zaak. Alleen ontbreekt het nog een beetje aan financiële middelen om in één keer door te stomen. Het gaat nu stukje bij beetje. Het is best wel frustrerend om te zien. Het gaat gewoon te langzaam.

We zijn zelf een paar keer geweest in het Colosseum. Er is best wel een groot verschil in de kwaliteit van het park in vergelijking met het gemiddelde park in het Westen. Ligt dat ook aan de gemeente?
Kijk! Je hebt als skateboardpark en als stichting heb je de gemeente nodig, sponsoren en vrijwilligers die écht willen. Die drie dingen moeten er gewoon echt zijn. En als één van die factoren wegvalt dan wordt het al heel moeilijk. Op het eind bij het Colosseum aan de Paradijvogelstraat hadden we veel vrijwilligers die eigenlijk niet zo veel meer betekenden voor het park. Aan de andere kant kun je zeggen: “Misschien hadden ze er geen zin in, omdat het park steeds meer verloederde.” Of was het andersom? Dat is moeilijk te zeggen.

Kijk! Als er geld is kan je vaker verbouwen, kan je leuke dingen organiseren en dan houd je ook je vrijwilligers bij elkaar. Het komt van drie kanten: gemeente, sponsoren en vrijwilligers. Als één partij daarvan wegvalt dan wordt het heel moeilijk. Maar we hebben dat nu wel weer echt gevonden op de nieuwe locatie. We hebben echt een groep die graag wil. En ook best uit een onverwachte hoek. Mensen die wel voorheen niet veel zagen maken zich nu toch echt hard voor het skatepark.

Je bent een tijd bezig geweest met Broken Skateboards. Het lijkt een stille dood gestorven. Wat is daar eigenlijk mee gebeurd?
Ja, het is inderdaad niet meer. Dat is super jammer. Dat vinden we alle drie ook echt jammer. We deden met merk met z’n drieën: Wouter Winter, Jeroen Kuijpens en ik. Op den duur kwamen we er achter dat we allemaal andere ideeën hadden over het merk en hoe dat er uit zou moeten zien. We hebben het drie jaar lang met héél veel plezier gedaan. Op een gegeven moment was het alleen produceren en wegzetten. We kregen steeds minder tijd meer voor het team en om toffe filmpjes te maken en dat soort dingen. Op den duur gingen we ons zelf te rade en hadden we zoiets: “We kunnen dit nog heel lang volhouden, maar of we op dit moment wasknijpers verkopen of skateboards… Dat maakt eigenlijk niet zo heel veel meer uit.” We deden allemaal water bij de wijn en als je dat doet, krijg je een product waar je allemaal niet 100 procent achter staat. Ik denk dat het goed is geweest dat we op ons hoogtepunt zijn gestopt.

Ik wil iedereen bedanken die me support met m’n Old Dutch gebeuren. Ik heb nooit durven wensen dat het zo’n sneltrein vaart zou nemen. Supercool! Verder wil ik bedanken:Lienke en Sam, paps en mams, Lucky Lenn en Pien, Errol en Suus, Rik ‘Vans’ von D, Orlando en Do en Stichting Pedalpark voor het redden van het skateboardpark. Ook wil ik alle vrijwilligers van Stichting Pedalpark/Colosseum, Team Skate ‘n’ Tackle, de Knock Out Crew, de Pushin’ Wood Crew en alle oud-bestuursleden en vrijwilligers van Stichting Skatepark Groningen van de afgelopen 16 jaar. Colosseum for life!!

Bekijk de site/webshop van Old Dutch Leatherworks:
OldDutchLeatherworks.Bigcartel.com

Support het nieuwe Colosseum door iets te kopen uit deze webshop:
ColoCollabo.Bigcartel.com

 

klaas-van-der-laan-old-dutch-leatherworks-collage
Het assortiment van Old Dutch Leather bestaat meer ‘custom’ artikelen zoals bijvoorbeeld een beschermhoes voor een bijl of een one-of-a-kind telefoon sleeve.

Meer uit het Noorden:
Check Out: Er Gaat Niks Boven Groningen Met Wesley De Jong
Video: Er-Rol Bouwt Skatepark In Garagebox
Wallpaper: Robian Fifield – Frontside Grind In Groningen
Sequence: Wessel Oelen – Wallie Crooked In Groningen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

22sepAll Day24Teenageriot 2023

24sepAll DayVans Shop Riot BE

07octAll DayNederland VS Deutschland€1750 prijzengeld.

27oct18:0023:59Bossche Bowl Bash 2023

28octAll DayHalfpipe Horror 2023€9000 prize money!

28octAll DayPro Event Oostende

02decAll DayBattle of Brugges

30decAll DayOpen Belgian Championship