KLAAS VAN DER LAAN OVER OLD DUTCH LEATHERWORKS EN HET COLOSSEUM

De zaken lopen dus wel lekker. Ben je er druk mee?
Ja, het gaat goed. Ik ben er behoorlijk druk mee.

Zijn jouw spullen ook te koop in de winkels?
Ik lig in verschillende winkels in Nederland en een winkel in Amerika. Tot nu toe zet ik het nog een beetje on hold. Ik kan de vraag eigenlijk nog niet aan, omdat ik nog drie dagen in de week werk bij het skatepark. In december stopt dat en daarna wil ik me volledige gaan richten op Old Dutch en de fotografie.

Hoe komt het dat je niet meer kan werken bij het skatepark?
Het was een gesubsidieerde baan. De overheid heeft m’n baan geschrapt. Het is van hoger bepaald. Dit soort banen worden gewoon geschrapt. Daar was niet veel aan te doen.

Je bent nu bijna 40 en je hebt een kind. Denk je dat je over 10 jaar nog steeds aan het rollen bent?
Ik denk het wel. Binnenkort word ik geopereerd aan mijn meniscus. Dat heb ik een keer eerder gehad aan m’n rechterknie. Nu is m’n linkerknie aan de beurt. Ik was 23 toen ik de eerste operatie had. Maar daarna was het drie weken revalideren en daarna kon ik ook meteen weer skaten. Dus ik heb goede hoop dat dat weer goed komt en dan plakken we er zo weer 20 jaar aan vast, haha.

Wat is skateboarden in Groningen? In het Westen zien we er niet zo heel veel van terug.
Dat was vroeger wel anders in het begin van het Colosseum en tijdens de eerste periode in Colosseum II. Voor mijn gevoel was de skateboard scene… groter wil ik niet zeggen, maar er gebeurde meer. Ik denk ook dat wij meer van ons lieten horen met videootje en dat soort dingen. Ik zou je niet weten hoe dat precies komt. Er gebeuren hier wel degelijk dingen. Maareh… Ik weet het niet. De scene is toch kleiner denk ik.

Maar wij horen ook niet zoveel over het Westen. Misschien is het wel zo dat ons scene’tje ons ding is en we onszelf niet per se hoeven te profileren tegenover de rest van Nederland.

Zit het misschien zo? “We zijn niet zo hecht met de mensen uit het Westen. Dus het interesseert me dan ook minder om iets van hun te kijken.”
Kijk, ik kan dan alleen voor mezelf praten. Skateboarden gaat voor mij te snel man. Hoe snel de pro’s opkomen en weer weggaan… Op de één of andere manier is het bijna niet meer interessant om het bij te houden. Wel om te kijken overigens. Ik zie een filmpje langskomen. Degene z’n naam onthoud ik al niet meer. Ik heb zoiets van: “Morgen is er wel weer iemand die zijn plaats inneemt.” Het gaat een beetje te snel misschien.

klaas-van-der-laan-old-dutch-leatherworks-colosseum-collectie
Collectie Old Dutch Leatherworks en oude Colosseum poster

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL