KLAAS VAN DER LAAN OVER OLD DUTCH LEATHERWORKS EN HET COLOSSEUM

Klaas van der Laan kennen we natuurlijk van z’n skateboarden en skatepark het Colosseum. Ook was hij met twee compagnons eigenaar van Broken Skateboard en sinds een tijdje ook Old Dutch Leatherworks. Broken stierf een stille dood, maar met Old Dutch is het booming. Hij maakt handgemaakte lederen accessoires zoals portemonnees en sleutelhangers. We gingen op bezoek om wat vragen te stellen recente bezigheden.

Klaas, je bent een beetje een manusje van alles. Old Dutch Leatherwork is jouw merk, maar we zien je ook bezig met het skatepark. Waar hou je je allemaal mee bezig?
Met verschillende dingen ben ik bezig. Ik ben nog steeds bezig als fotograaf, ik werk al heel lang in het skateboardpark het Colosseum en ik ben een merkje begonnen in lederen accessoires, genaamd Old Dutch.

Wat kan ik verstaan onder accessoires?
Denk aan portemonnees, armbandjes en sleutelhangers. Maar een custom made motorzadel is ook mogelijk. Ik heb een collectie op de website staan en die verkoop ik, ook aan winkels. Maar daarnaast kan je jouw specifieke wensen aangeven. Bestaande artikelen die ik heb kan je laten ‘pimpen’ zogezegd d. Je kan het laten bewerken of er een afbeelding op laten maken. Dat gebeurt dan op een vrij traditionele manier. Alles gebeurt met de hand. Er komt geen machine bij aan de pas.

Waarom ben je je begonnen met Old Dutch Leatherworks?
Geruime tijd geleden raakte ik geblesseerd. En daarvoor merkte ik ook al dat skateboarden sowieso wat minder ging. Ik zocht naar een andere creatieve outlet en die vond ik in het bewerken van leer.

klaas-van-der-laan-old-dutch-leatherworks-gereedschap
‘Tools of the trade’

Dat is wel een aparte hoek om iets te zoeken…
Ja, dat klopt! Ik weet niet meer hoe ik er bij kwam, maar ik zag een filmpje op internet van een gast die liet zien hoe het werkte. Ik had zoiets van: “Oke, dat is eigenlijk best wel gaaf.” Ik wist niet dat dat mogelijk was. Toen dacht ik: “Laten we dat eens proberen.” Ik had een beginnerssetje aangeschaft. Dan maak je eens wat en plaats je daar iets van online. Mensen waren best wel enthousiast en wilden ook dingen bestellen. “Oke, dan gaan we daar mee verder. Fuck man! Dit is te gek!” Zodoende… Ik ben er een beetje ingerold eigenlijk.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

26mayAll DayCarve & Coffee

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL