ER GAAT NIKS BOVEN GRONINGEN MET WESLEY DE JONG

Wesley de Jong werkt in ploegendienst zodat hij lekker veel kan skaten. Met de sluiting van het Colosseum is dat echter veranderd het afgelopen jaar. Lees in Wesleys Check Out meer over skateboarden in het Noorden.

Naam op paspoort: Wesley de Jong
Geboorteplaats: Wijhe
Woonplaats: Groningen
Geboortedatum: 14 juni, 1990
Sponsors: Herqua, Houtmood, Colosseum, Go Europe

Hoe is het leven in het Noorden?
Goed! Top eigenlijk! Ik zit net in een nieuwe woning. Het nieuwe Colosseum is goed op weg met de verbouwing. Elke barre avond wordt het leuker om te skaten. Het zwembad is nu af. Het BMX-gedeelte is nu af. Die ging voor op het skateboard gedeelte helaas, maar ze gaan nu met het skatepark bezig. Er zit aardig schot in de zaak.

Kan je iets meer vertellen over het Colosseum? Het was een tijd dicht en volgens mij hebben ze een nieuwe locatie nu…
Het zat altijd aan de Paradijsvogelstraat, maar daar is het park de afgelopen winter dicht gegaan. Toen heeft het park een pand gekregen in de Vinkenborgh, een ouwe school in Groningen. Daar heeft het skatepark twee gymzalen en een zwembad. In de ene gymzaal komt een BMX-gedeelte en in de andere het skatepark. Nou zijn de gymzalen niet zo heel groot, dus is er een initiatief gestart door Tymo (Grijpma) en Rick (Walker) voor buiten. Op het schoolplein zijn er enkele obstacles gemaakt voor in de zomer. De BMX-jongens zijn toen binnen begonnen aan het gedeelte voor de BMX’ers.

Klaas (van der Laan) is al hard aan het werk geweest in het skate gedeelte. Maar er is geen subsidie. Er zijn wel een aantal donaties geweest, waaronder die van Vans. Maar nu komt alles uit eigen kas. Het gaat nu gewoon heel langzaam. De Oettingers (bier) worden verkocht voor een euro. Aan dat soort dingen halen we het geld voor het park. We roeien met de riemen die we hebben.

wesley-de-jong-boneless-groningen
Wesley de Jong, boneless / foto: Rimmert Schoorlemmer

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X