JEROEN VAN EGGERMOND OVER SKATEPARK PIER 15 BREDA

Pier15skatepark002

Waar komt die drang vandaan om Pier 15 te realiseren?
Ja, dat weet ik niet. Ik heb natuurlijk zo’n 5 jaar bij Bonkie gewerkt. En Martijn was er altijd wel mee bezig om iets proberen op te bouwen én ik had natuurlijk De Kas. Mijn ambitie was eigenlijk ook om meteen te verhuizen naar een nieuw skatepark toen we met De Kas waren gestopt. Ik dacht dat ik dat wel effe kon fixen. Dus met Martijn erbij dachten we dat we dat wel even konden oppakken. Maar dat bleek toch iets lastiger te zijn dan we hadden gedacht.

Je moet een behoorlijk lange adem hebben om dit met een gemeente te realiseren. Ik denk dat we een jaar of vier in het gemeentelijke doolhof hebben rondgedwaald voordat we de juiste mensen tegenover ons hadden en we écht stappen vooruit konden maken.

Jullie zijn nu hard aan het bouwen. Hoe lang hebben jullie nog nodig voordat het klaar is?
Ik denk dat we nog zo’n 4 weken nodig hebben om helemaal klaar te zijn. We willen zo half of eind september open gaan, maar jullie krijgen vanzelf een berichtje wanneer het precies feest is.

Kunnen we dan nog wat speciaals verwachten met de opening?
Nou we willen niet iets gaan doen met een demo of zo. Ik denk dat het park wel voor zichzelf spreekt en dat iedereen zelf lekker wilt komen skaten. Misschien dat we wel een bandje neerzetten; Black Marble of zo. Misschien dat we vrijdagavond de deuren openen en dan buiten een flinke BBQ en grillen als een malle. We zitten ook te denken om misschien iets met video mapping te doen. Heel die hal donker en dan het hele park laten uit tekenen… Of een heel groot gordijn ophangen en dan ineens open… We hebben genoeg ideeën, maar ik weet nog niet precies wat we gaan doen. Eerst maar eens het park af bouwen. Het zou top zijn als we dat video mapping kunnen realiseren, maar anders laten we Bonkie met de lichtschakelaar spelen zodat we ook een soort van stroboscoop hebben, haha.
Pier15skatepark005

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X