RAMOEN VERBEET OVER MUZIEK EN SCHOENEN

Met zijn excentrieke baard is Ramoen Verbeet AKA Kapitein Roodbaard een graag geziene gast. Hij is óf lekkere plaatjes aan het draaien bij één van de vele wedstrijden, of hij is zelf lekker op de course aan het skateboarden. Als accountmanager bij Vans, de moderne ‘Al Bundy’ verkoopt hij natuurlijk Vans schoenen aan alle skateshops in Nederland. Tijd om eens te vragen wat zijn verhaal is.

Naam op paspoort: Ramoen Verbeet
Geboorteplaats: Amsterdam

Woonplaats: Amsterdam
Geboortedatum: 5 december, 1980

Hey Ramoen, hoe en wanneer ben jij in aanraking gekomen met skateboarden?
Uhm… mijn neef had een skateboard en die had het weer geleerd van een andere neef; en dat was Aziz van de Independent Outlet. Dus het is een soort van familie ding.

Via je neefje ben je dus aan het skaten geslagen?
Ja, ik was een jaar of zeven en we gingen een ollie leren. Zo begon het toen allemaal.

Je bent opgegroeid in Amsterdam. Wat waren de spots om heen te gaan destijds?
Het Museumplein was toen een goeie om naar toe te gaan. Lekker skaten op de miniramp die er toen stond, dus niet die metalen die er nu staat. We skateten ook op de vert onder de Schellingwoudebrug die er nu nog steeds staat. Dat was nog voordat er een miniramp stond op Museumplein. En natuurlijk de Blue Banks, de Bio Banks en de Nederlandse Bank natuurlijk. Oh ja, en De Passage…

Met welke mensen trok je op wanneer je ging skaten in die tijd?
Op het Museumplein waren meestal wel Francois, Geoffrey en een enkele keer Pieter Janssen te vinden. Euh… zo dat is even een tijd geleden zeg. Oh ja, Harald, Michael, Mathijs, de hele Zaandam posse en Hans Dijs natuurlijk. Kijk, ik heb ook nog in Aruba gewoond voor een jaartje en daarna ook nog in Schagen waar ik weer Bjorn Wiersma leerde kennen. In die tijd skaten er niet zo heel veel mensen. Dus als je iemand tegen kwam met Vans of Airwalks aan, dan wist je gewoon dat die gast ook op een skateboard rolde. Je had meteen een connectie.

Je werkt nu al een tijd bij Vans. Hoe ben je daar terecht gekomen?
Ik werkte bij Independent Outlet waar ik een groot gedeelte van de inkoop deed; hardware en een gedeelte schoenen enzo. Na een tijdje mocht ik ook Vans inkopen, wat een heel groot deel van het assortiment is. Na een paar keer de inkopen, kreeg ik tussen neus en lippen door te horen dat ze iemand zochten bij Vans. Ik heb daar toen gesolliciteerd. En zo begon ik toen weer aan een nieuw hoofdstuk.

Voor degene die niet precies weten wat je bij Vans doet. Wat houd jouw werk precies in?
Ik ben accountmanager. Een lekker duur woord, maar het komt erop neer dat je jouw accounts moet managen. Ik ga dus naar de shops om de nieuwe collectie te laten zien en alle ins en outs te vertellen.. welke schoenen goed zijn als je voetschimmel hebt enzo. Ik ben eigenlijk een moderne Al Bundy.

Ramoen-Feeble-GhettoRamoen Verbeet – feeble in Ghettopark – Foto: Rob Rouleaux

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL