RAMOEN VERBEET OVER MUZIEK EN SCHOENEN

Muziek is een hele belangrijk factor in jou leven..
Ja, ik hou gewoon van goede muziek. Af en toe als ik niet meer weet wat ik moet zeggen dan zet ik gewoon een lekker plaatje op en dan gaan andere mensen lekker hun ding doen. Daar geniet ik dan ook weer van.

We zien je vaak bij skateboardwedstrijden als DJ. Hoe ben je daar in terecht gekomen?
Ik heb naar allerlei verschillende soorten muziek geluisterd. Je ouders voeden je op met hun muziek. In Schagen heb ik gewoond waar de house weer populair was.. Toen ik op Aruba woonde kwam ik in aanraking met bobbling en reggae. Bij de Indy (lees: Independent Outlet/Skateboards Amsterdam), waar ik toen ging werken was het voornamelijk punk rock. Ook ben ik een tijdje hard house DJ geweest, maar ik vond die hele drugsscene niet zo cool en toen ben ik weer gaan skaten.

Maar echt de wedstrijden en zo… Volgens mij was het toen er op de NDSM nog de oude miniramp stond, dus nog voor dat er het skatepark er echt was. Er was een event en Aziz gaf me toen een koffer vol met platen waar hij post-its op had geplakt met welke nummers ik moest draaien. Zo ben ik er toen langzaam in gerold. Later ben ik een keer geblesseerd geraakt, waardoor ik een tijd lang niet kon skaten. Door de muziek kon ik toen wel met skaten bezig blijven. Daarna kwamen de Bowl Bash, het NK en andere wedstrijden.

De Vans Downtown Showdown en de Spring Classic zijn wedstrijden waar je ook je plaatjes laat horen. Welke wedstrijd zou je graag nog eens willlen voorzien van muziek?
Graag zou ik nog wel eens op de Simple Session in Estland willen draaien. Ik heb de foto’s ervan gezien en ik wil daar gewoon een keer draaien. Het is zo vet denk ik. Die hele productie daar in Estland, die zou ik wel eens willen zien. Ik heb ook voor Red Bull verschillende events gedaan wat super vet is. Sick lijkt het me ook om eens in Brazilië of Mexico een event te doen; even een weekendje weg om muziek te draaien.

Skate je zelf nog wel eens?
Ja, natuurlijk skate ik zelf nog wel eens. Minder dan voorheen natuurlijk, zeker nu Skatepark Amsterdam weg is. De laatste jaren skate ik al bijna niet meer echt op straat, want we hadden écht een sick park in Amsterdam waar je snel even kon gaan skaten. Daar was het altijd gezellig; en er waren altijd wel mensen om mee te skaten. Ook heb ik een gezin natuurlijk die mij ook graag nog eens ziet. Dus ja, ik skate nog wel, maar niet meer zo vaak als eerst.

Nog shout outs?
Ik zou graag mijn schatjes willen bedanken. En iedereen die gewoon lekker skate en plezier in het leven heeft.

Ramoen-Bs180Nosegrind-GhettoRamoen Verbeet – backside 180 nosegrind in Ghettopark – Foto: Rob Rouleaux

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL