MICK JOHAN OVER SKATEBOARDEN, KUNST EN ROMANS

MickJohan_artworkPen en papier, meer heb je niet nodig…

Is het precies ook zo geworden zoals jullie hadden bedacht?
Euh… Ja. Beter zelfs. Weet je, skateboarden is ontstaan uit de gedachte van dingen gebruiken waarvoor ze niet bedoeld zijn. In de droogte van de jaren ’70 zijn ze al die lege pools gaan skaten en dat is eigenlijk de baarmoeder van de huidige skatecultuur. En die vorm wilde we perse terug brengen. En eigenlijk hebben we best nog wel een mellow vorm aangehouden, want de echte backyard pools zijn nog veel steiler. In Nederland is alles best wel safe en de trannies zijn mellow. We wilden die kids hier ook een beetje opvoeden.

We zitten nu hier in Noord. Ook weer een project waar jij bij betrokken bent. Hoe ben je hier bij betrokken geraakt?
Converse had me benaderd om deel te nemen aan het #CONSproject. Een tijdje daarvoor waren Mathijs (Molf) en ik al door de Roze Tanker benaderd om hier te proberen om een skatepark te maken. Daar hebben we toen een paar keer over gebrainstormd maar dat is weer verwaterd omdat er geen geld was. Maar de spot is te gek en had alle potentie om iets vets te kunnen worden. Die twee dingen kwamen bij elkaar omdat Converse ook wel de potentie zag en voor we het wisten konden we beginnen.

Het is nu zo goed als klaar. Het gras ligt erin, de baan is wit geschilderd. Wat moet er nog gebeuren?
De baan is geschilderd, maar er komt ook nog een laagje artwork overheen. Dat staat vandaag op de planning. We moeten nu alleen even wachten tot de regen voorbij is.

Ben je tevreden met het resultaat tot nu toe?
Ja man, het is zelfs beter geworden. Het is altijd sick om te zien als het echt voor je staat. Die boys van Plywood hebben echt fucking vet werk geleverd. Ze kwamen meehelpen toen we met het beton gingen spelen en daardoor is het buttersmooth geworden. Ik ben daar echt super stoked over.

Kom je zelf nog wel een aan het skaten toe?
Ja ik ging wel lekker dit jaar. Wel heb ik drie weken geleden mijn enkel verneukt. Maar het gaat wel weer enigszins. Maar ik woon hier om de hoek, dus dat komt wel goed. Ik ga hier nog wel vaak skaten.

Wat kunnen in de toekomst allemaal nog van jou verwachten?
Ik ben bezig met een boek wat eind dit jaar af moet zijn. Ik denk dat die begin volgend jaar bij Lebowski publishers word uitgegeven. Het moet een Roman geworden. En verder jeuken mijn handen om die oude snakerun in noord aan te pakken. Ik heb gehoord dat daarvoor een potje geld bij gereserveerd is bij een grote olie maatschappij, daar moet ik  snel eens contact mee opnemen. En ik hoorde ook iets over Westblaak in Rotterdam, dat daarvoor een pitch word uitgeschreven. Die wil ik misschien ook nog wel met Ome Mike aanpakken.

Een roman? Dat had ik niet bij jou gezocht.
Ik heb weinig doelen in mijn leven, maar een ervan is dat ik een roman wil schrijven voor mijn 35ste en ik word 35 in Februari. Dus ik moet nog flink aan de bak.

Aanstaande Zaterdag kan je Mick zijn werk komen bewonderen bij de opening van het #ConsProject

Bekijk ook:
Meer info daarover lees je hier!
Wallpaper: Ben Raemers in CONS project Amsterdam

MickJohan-JeroenEggermond-smeren
Mick smeert samen met Jeroen tot een buttersmooth resultaat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL