MICK JOHAN OVER SKATEBOARDEN, KUNST EN ROMANS

Mick Johan is misschien wel een van van de meest gedreven personen als het gaat om gekke dingen. Niets is te gek en er zijn geen grenzen wat betreft creativiteit. Zo maakte hij als onderdeel van Miktor en Molf vette graphics voor Skatepark Amsterdam, artwork voor de Jeugd van Tegenwoordig en andere crazy shit. Tegenwoordig gaat hij solo en is met allerlei projecten bezig, onder andere het Consproject in Amsterdam Noord. Wat beweegt Mick en wat kunnen we nog meer verwachten..

Afbeelding bovenaan: Mick Johan / Foto: Mathijs Tromp

Hey Mick, Hoe gaat het en stel je even voor.
Ik ben Mick Johan en ik ben kunstenaar en schrijver. Maar nu vooral kunstenaar de afgelopen twee weken.

Kunstenaar? Oke dat is een vrij breed begrip. Wat doen je dan precies?
Ik was de helft van ‘Miktor en Molf’. We maakten vooral veel collage’s en tekeningen. Ook hebben we de artwork van de laatste twee cd’s en de tours van de Jeugd van gemaakt. De pool gebouwd in Amsterdam Noord. Eigenlijk alles wat we leuk vonden dat deden. We zijn afgelopen jaar ieder onze eigen weg gegaan.

Jullie hebben die pool gebouwd, hoe begin je zoiets?
We zaten toen met ons atelier in de NDSM loods en we wilde al heel lang zelf iets bouwen om te skaten. We zijn toen een beetje geld gaan hosselen bij de lokale skateshops. Dat was nog niet genoeg om het budget bij elkaar te krijgen. Toen kwam Het Amsterdamse Fonds voor de Kunst met een Crowdfunding project waarvoor ze 6 Pilot projecten zochten. Dus toen werd het ineens een Sociaal Sculptuur.. en ging het ineens over terug geven. Als skateboarder gebruik je natuurlijk de openbare ruimte op manieren waarvoor die eigenlijk niet bedoeld is en we dachten we geven iets terug aan de openbare ruimte. Kortom; We geven iets terug aan de openbare ruimte en dat doen we op een creatieve hotspot en dan hopen we dat andere mensen daar op een andere manier mee omgaan, zodat wij ook weer verrast worden. Ondertussen hebben we wel 30 ruggen daarmee opgehaald en konden we gaan bouwen.

Jullie hadden zelfs gasten vanuit Zweden die kwamen helpen. Hoe kwamen die bij het project?
Ja de gasten van Concretures. Stan was toen een wedstrijd aan het hosten in Zweden en had ze erover verteld en de dag voordat het beton kwam stonden zij ineens voor onze neus. Dt kwam goed uit want wij hadden eigenlijk geen idee hoe zoiets moest. Daardoor was het ineens buttersmooth en sick!

De opening van de pool was een dag voor de Amsterdamn AM. Er waren behoorlijk wart grote namen die dat ding meteen aan gort skatete. Wat was het sickste wat je gezien hebt?
Onze grootste geldschieter was Nike SB. Zij hebben ervoor gezorgd dat het project helemaal te gek werd. Ze hebben toen Grant Taylor en weet ik veel wie allemaal hier heen gestuurd en het ging helemaal los. Maar die Nosegrind van Zombie, die was echt gruwelijk en toen Grant Taylor daar ging skaten. Die deed op de steilste hip een 50-50 maar schoot uit en hij ramt hem gewoon weer erin. Dat vond ik zo bruut om te zien. En Julien Benoliel, die dude… die deed backside noseblunt over de love-seat en popt hem gewoon weer erin over de love-seat.

MiktorEnMolfHet befaamde duo: Miktor en Molf

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

26mayAll DayCarve & Coffee

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL