DAVID HORNBECK OVER HET NIEUWE INDOOR SKATEPARK VAN APELDOORN

Je geeft veel lessen aan scholen hier in de omgeving. Hoe is dat tot stand gekomen en hoeveel zijn dat er eigenlijk?
Deze week heb ik bijvoorbeeld drie klassen les gegeven. Het verschilt een beetje per week.  Wij geven nu al 9 jaar lessen en het is vooral mond-op-mond reclame tussen de scholen. We hebben een goede succesratio met de scholen. In een les van 1 á 2 uur kunnen de meeste al rijden en tick-tack’s maken en je ziet ook dat kids terug komen. We hebben toevallig net voor de scholen een programma gemaakt en die aangeboden en iedereen is enthousiast. Er worden zelfs al aanvragen gedaan voor volgend jaar.

Er zit op het moment geen skateshop in Apeldoorn, zijn er plannen om de winkel ook groter te maken in het nieuwe pand?
Er hebben een aantal skateshops in Apeldoorn gezeten. Het probleem is dat Apeldoorn een dure stad is om een winkel te hebben en dat er niet zoveel skaters zijn om rond te kunnen komen. Doordat we de shop bij het park hebben kunnen we mooi iets bijverdienen om de huur iedere maand te betalen en rond te komen. En het is mooi natuurlijk dat de skaters in Apeldoorn niet ergens anders heen hoeven om hun spullen te kunnen kopen. Longboards en dat soort dingen kun je wel kopen. Maar wil je echte skateboard spullen kopen, dan moet je gewoon bij een echte skateshop zijn. We willen wel iets groter op de nieuwe locatie, maar het is moeilijk voor ons op het moment om daarin te investeren.

Wat hebben jullie nog nodig voor het nieuwe park?
We zijn heel druk bezig met offertes aan te vragen voor de bouwwerkzaamheden in het nieuwe park. Er moet veel gebeuren voor we er  in kunnen. We hebben sponsors nodig en dat is moeilijk op dit moment. Vrijwilligers komen hier vooruit het park, maar alle hulp is welkom.

Wanneer gaat het allemaal gebeuren en kunnen we het nieuwe park verwachten?
We zijn op het moment bijna rond met de gemeente. Het wachten is op de laatste handtekeningen.. De gemeente gaat op het moment op vakantie, dus ik hoop alles gelijk na de vakantie rond te krijgen en dan kunnen we gelijk beginnen. De planning is om begin september te kunnen beginnen met de bouw. Het oude park proberen we zo lang mogelijk open te houden om zo kort mogelijk zonder park te zitten. Hopelijk heeft Apeldoorn rond begin 2015 een nieuw park!

oude-Realx
Real-X anno  juni 2014

Bekijk ook:
Herm Golbach viert 25 jaar Burnside
Michael Groenewegen over sluiting Skatepark Amsterdam

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X