INTERVIEW: HUUB SLINGERS SKATEBOARD SCULPTURES

De meeste lezers kennen Huub Slinger waarschijnlijk door zijn skateboard video’s, maar Huub houd zich met meer dingen bezig. Sinds kort zijn Huubs ‘Skateboard Sculptures’ te zien bij De Generator in Arnhem. Wij namen een kijkje bij de expositie en vroegen Huub naar het verhaal achter deze unieke werken.

Huub, kan je ons vertellen hoe je hier mee bent begonnen?
Afgelopen winter ben ik pas begonnen eigenlijk. Ik filmde die tijd wat minder en had tijd over. Ik werk part-time als industrieel ontwerper en het leek me leuk mijn creativiteit met skateboarden te combineren. Ik heb een tijd geleden al een keer een zonnebril gemaakt van een oud board. Ik wilde graag kijken wat ik nog meer kon doen met de boards en de kleuren ervan.

Huub-Slinger-overzcith-boards
Skateboard Sculptures by Huub Slinger

Kun je wat meer vertellen over bijvoorbeeld het ‘Snake’ board?
Het Snake board is het laatste board wat ik heb gemaakt. Het is een oud Shajen Willems deck van Homemade Skateboards waar ik zelf op gereden heb. Ik kijk eerst naar de kleuren welke het board heeft en daarop ga ik een ontwerp bedenken. Het ontwerp moet natuurlijk kloppen met op welke plekken de kleuren zitten en hoe doe diep deze in het board zitten. Zeker met deze eerste vier boards is het vooral kijken van; wat kan ik ermee? Ik heb dus niet van te voren al een plan klaarliggen voor een bepaald board.

Waar haal je je inspiratie uit voor je projecten?
Dat is eigenlijk heel random. Het blauwe board met de hoge gebouwen erop heeft wel iets meer een link naar het filmen van skateboarden wat ik doe. Het is een regenachtige voorstelling waar de zon doorbreekt. Iets van… Wordt het nog droog? Kunnen we nog even rollen?

Huub-Slinger-vis-board
Fish board uit een board van Fabric Skateboards

Huub-Slinger-snake-boardSnake uit een Homemade Shajen Willems board

Huub-Slinger-city-board
City board gemaakt uit Girl Marc Johnson board

Kun je ons vertellen hoe het proces van het bouwen in z’n werk gaat?
Ik heb een oud board en daarbij bedenk ik iets wat ik kan maken. De eerste stap is dan het grove werk. Dat doe ik met een bovenvrees. Daarmee haal ik het grootste deel van het materiaal weg. En vanaf dat punt is het meeste werk gutsen met een hou guts en schuren en bewerken. Op het laatst komt er alleen een laagje blanke lak over. Er zit dus ook helemaal geen verf overheen. Het zijn puur de kleuren van het hout.

Heb je nog projecten waar je op het moment druk mee bezig bent?
Ik denk dat ik de komende tijd weer wat meer ga filmen. Sowieso wil ik nog wat meer van deze boards gaan maken. Vooral om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Die zonnebrillen zijn ook leuk, maar dat wordt veel meer gedaan. Dus eigenlijk vooral dit verder ontwikkelen.

Huub-Slinger-ZonnebrilZonnebril gemaakt van een oud deck

Je werk is nu te zien bij De Generator in Arnhem. Hoe ben je hier precies terecht gekomen?
Dat is gekomen door een eerdere kleine expositie waaraan ik heb meegedaan. Toen had ik nog maar twee van deze boards af. Arthur Rottier, mede eigenaar van De Generator was daar geweest en die was wel geïnteresseerd om hier iets mee te doen. Toen ben ik er meer gaan maken en hebben we dit gedaan.

Huub-Slinger-City-Board-Foto-Victor-Wennekes

Wat is je doel met dit werk, wil je dit gaan verkopen uiteindelijk? 
Ik heb niet echt een doel. Ik zie wel wat er van komt. Toevallig is hier nu deze expositie. Ik heb het vooral gemaakt voor mezelf om te kijken of het iets kon worden. In principe zijn ze wel te koop, maar het hoeft van mij niet per sé. Ik zoek vooral een manier hoe ik mijn creativiteit en skateboarden kan combineren.

Je hebt op dit moment een expositie in Arnhem, hoe lang kunnen mensen hier nog heen?
De Generator is van woensdag tot en met zaterdag in de middag open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Hoe lang dit hier blijft staan is nog niet zeker, maar zeker nog een week of twee. Daarnaast kun je meer werk van mij bekijken op mijn website (HuubSlinger.nl).

Foto:
Huub Slinger / Fotograaf: Victor Wennekes

Bezoek adres expositie:
De Generator Arnhem
Sonsbeeksingel 111, 6822 BJ Arnhem
HuubSlinger.nl

 

 

 

 

Bekijk ook:
Interview: Klaas van der Laan over Old Dutch Leatherworks
Interview: Klaas Voorthuijsen, van schets tot deck
Interview: Martijn Bonk verkozen tot Nachtburgemeester van Breda

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

26mayAll DayCarve & Coffee

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL