INTERVIEW: MENNO BECHT OVER PARALLEL PROJECTS

Menno Becht is iemand die al vele jaren mee draait in de Nederlandse skateboardwereld. Waar hij vroeger vooral zelf op het board stond, is hij de laatste jaren druk bezig met projecten als Skate Camps, events en skateboardlessen. Sinds kort is hij druk bezig met zijn eigen ‘Parallel Projects’ waar we de komende tijd veel van mee gaan maken. Wij zochten hem op om hier meer over te weten te komen en daagde hem uit op de straat voor een aantal skatefoto’s van Menno himself! 

Hey Menno! Stel je zelf even voor!
Ik ben Menno Becht… 30 jaar oud en ik woon in Huissen. I love Huissen. Ik skate al vanaf mijn derde jaar, eigenlijk mijn hele leven dus al. Toen skatete ik hier voor het huis al op de bakstenen. Toevallig waren er een paar jongens hier in de straat die ook skateboardden. Zij hadden echt een groot oldskool board, dus dat wilde ik toen ook. Ook hadden ze een quaterpipe gebouwd, dus op de één of andere manier was er altijd wel iets van skateboarden. En dat is tot nu toe eigenlijk nog steeds zo.

menno-becht-3jaar

Je bent sinds kort van Amsterdam terug verhuist naar Huissen, waar je vandaan komt. Waarom heb je die keuze gemaakt? Ja, ik heb zeven jaar in Amsterdam gewoond. Daar heb ik pedagogiek gestudeerd. Ik heb daar een hele toffe tijd gehad en Amsterdam echt leren kennen. Toen ik in Suriname was afgelopen zomer hoorde ik dat we het huis uit moesten. We woonden in onderhuur, net als half Amsterdam. We hadden heel lang geluk gehad, maar de boel werd opgedoekt. We moesten er snel uit. Een huis vinden in Amsterdam is moeilijk en daarnaast zijn de prijzen echt belachelijk. De eerste twee maanden daarna heb ik ergens gelogeerd. Uiteindelijk vond ik een kamertje van letterlijk 2 bij 2 en daar betaalde ik dan €450 per maand voor. Ook had ik 4 huisgenoten. Twee daarvan zaten heel de dag te blowen en op vrijdag kwam de coke op tafel. Ik was daar gewoon echt klaar mee. Ik ben nu 30 en dan heb je die tijd wel gehad… Ik was net begonnen met Parallel en had veel creatieve ideeën, maar door al het gedoe kwam het er niet uit. Stress, werk, geld, etc… Ik ben toen bij de Café Lux gaan werken, maar op een gegeven moment besefte ik me dat ik dit niet wilde. Toen ben ik terug gegaan naar Huissen om alles op orde te krijgen.

Sinds kort ben je druk bezig met Parallel Projects. Vertel eens wat je daar precies mee gaat doen…
Parallel Projects is een activiteiten/evenementen bedrijf. Wat ik voornamelijk wil gaan doen, is toffe dingen organiseren voor kids en vooral heel veel plezier hebben. Dat is het belangrijkste. Voor mij is dat wat skateboarden altijd is geweest. Dat is ook de basis van Parallel Projects. Daarnaast ben ik al mijn helen leven bezig geweest om te laten zien dat skateboarden heel positief is en goed voor je is. Dat wordt gewoon nog steeds zwaar ondergewaardeerd. Skateboarden heeft nog steeds een best slecht imago. Het word door veel mensen niet echt serieus genomen en dat is ook iets wat ik wil laten zien aan de buitenwereld. ‘Én we hebben heel veel plezier én we zijn ons zelf aan het ontwikkelen terwijl we aan het skateboarden zijn.’

Menno-Becht-Boneless-Nijmegen-webMenno Becht, boneless / foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL