INTERVIEW: RUDY LUYTEN OPENT NIEUWE SHOP EN VERTELT OVER FLESH AND BONES

Flesh and Bones had eerst meerdere winkels, maar die moesten sluiten. Kan je daar iets meer over vertellen?
We hadden een skateshop in Turnhout, mijn vrouw die werkte ook bij een bedrijf in Turnhout en we woonden daar ook samen voor mijn vrouw haar werk. Ik heb daar drie jaar een shop gehad. We zijn naar Aalst verhuisd, omdat we een kind (Jonas) drie jaar werd en we geen opvang voor hem vonden. Leentje haar ouders wonen hier in Aalst en mijn ouders wonen in Antwerpen. We hebben er toen voor gekozen om dichter bij de familie te gaan wonen, omdat wij als zelfstandigen niet altijd voor Jonas kunnen zorgen. Op woensdagavond, zaterdag en zondag zijn we gewoon aan het werk. Dat was de reden dat we een shop in Aalst open hebben gedaan. De winkel in Aalst was de reden dat het in Turnhout helemaal was misgelopen. Ik kan er niet in detail over praten, maar op een gegeven moment was de omzet een vierde van de omzet toen wij er nog stonden. Dat was de rede om de winkel in Turnhout te sluiten en om in Aalst verder te gaan.

Na twee jaar hadden we zo veel publiek in de shop die ook andere dingen zochten wat wij niet verkochten. Mijn vrouw heeft toen een grote winkel van drie verdiepingen op de markt geopend. Dat was echt een groot succes in eerst instantie, maar op een gegeven moment zijn we verdronken in ons eigen succes. Personeelskosten, huur, belasting… Dat heeft uiteindelijk geleid tot een faillissement. Ondertussen was het Flesh and Bones Skatepark al een jaar open gelukkig. Vanuit het park hebben we de shop toch nog in leven kunnen houden.

flesh-and-bones-vans

Flesh and Bones heeft er ruim assortiment aan producten

Hoe hebben jullie dit allemaal ervaren?
Voor mijn vrouw was dit heel erg emotioneel. Mijn taak was het om mijn kin omhoog te houden, vooruit te kijken en het park te runnen. Daar heb ik m’n vrouw gelukkig mee gemaakt. Want hoe je het went of keert, wanneer je schulden hebt of een slechte cashflow dan kun je nooit perfect gelukkig zijn.

Dan zullen jullie met deze winkel wel echt heel blij zijn…  
Ja, deze winkel gaat echt de shit zijn. De boys kunnen hier hangen in de stoelen en een filmpje kijken. Alles is voorzien in deze winkel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL