UIT HET MAGAZINE: TIM ZOM OVER ZOMBIE

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Je hebt zo’n anderhalf jaar met Billy gefilmd. Je zal dit allemaal niet voor niks hebben gedaan. Wat heb je met het geld gedaan?
Ik heb er wel wat voor gekregen natuurlijk. In m’n trouwerij heb ik geld gestopt. Plus nog een beetje extra gespaard.

De film is best wel heftig. Was je niet zenuwachtig voor de première, voordat iedereen hem had gezien?
Ja, eigenlijk wel. Ik was zelf ook wel zenuwachtig voordat ik hem zelf had gezien (er was een private pre-screening voor de première). En wat iedereen er van gaat vinden.

En achteraf…
Nou is het gewoon een film. Misschien heb ik hem te vaak gezien.

Bij de première zat in de film nog de scène met de vechtpartij. Later was die scène er uitgehaald vanwege een rechtszaak. Hoe zat dat precies?
Die man heeft een rechtszaak gespannen niet tegen mij, maar tegen het filmbedrijf. Omdat ze geen toestemming hebben gevraagd aan die man. We moesten het eruit halen.

En die vechtpartij… Hoe zat dat dan?
Ja, eh… Daar heb ik echt geen zin in om over te lullen man. Dat is verleden tijd. Het komt erop neer dat het zelfverdediging was. Daar blijft het bij.

Op een gegeven moment komt Billy Pols naar je toe omdat hij een documentaire van je wilt maken. Hoe keek je daar toen tegenaan?
Raar natuurlijk! Het is facking raar! Ik bedoel, het wordt niet elke dag gevraagd. Waarom ik? Ik snapte het niet echt. Maar ja, aan de andere kant wist ik ook wel dat hij goeie dingen had gemaakt.

De film is internationaal gegaan. Ben je nog uitgenodigd in bepaalde landen bij evenementen?
Nee, niet echt. Misschien is het via mijn sponsor gegaan dat ik er niks van wist.

Zou je het nog een keer doen?
Een documentaire? Nee, dat zou ik niet doen. De hele tijd een camera in je rug… Ik weet niet man. Dat was toch best wel intens en heftig. Maar ik weet het niet. Misschien wel voor iets anders als het concept goed is, en als het bij mij past.

Word je wel eens herkend op straat nu?
Ja, man! Ik weet niet hoe vaak, maar regelmatig komen mensen naar me toe van: ‘Hé, man! Je bent toch die skateboarder.’ Dat is wel raar, maar af en toe ben je er wel zat van. Het is iets nieuws.

tim-zom-backside-180-hard-way-zaragoza

Tim Zom, backside 180 the hard way / foto: Rimmert Schoorlemmer

LATEST POSTS

Video: Honderd

Honderd is wat geschreeuwd word wanneer ze hyped zijn om te gaan skate, wanneer een erge trick geland word of wanneer iemand weer eens een

Read More »
Flatspot Magazine