UIT HET MAGAZINE: TIM ZOM OVER ZOMBIE

Afgelopen jaar ging de documentaire ZOMBIE over Tim Zom in première tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam. Billy Pols, maker van o.a. PLANK, regisseerde de film en was ook te zien met Tim in een uitzending van Pauw & Witteman. Er was een rechtszaak over een vechtpartij. Ook verscheen de film op nationale televisie. Wij gingen op bezoek bij Tim om terug te kijken naar een bewogen jaar.

Bovenstaande foto door: Rahi Rezvani

Hoe vind je dat de film geworden is?
Het is raar om naar mezelf te kijken, dus ga ik een beetje af op wat mensen zeggen. Er zijn wel veel goede reacties op de film. Ik ben er wel tevreden mee eigenlijk.

Welke reactie is je het meest bijgebleven?
Dat er een vrouw naar me toe kwam na de première met twee middelvingers. Ze zei: ‘Mag ik alsjeblieft met jou zó op de foto.’ Haha, dat is wel leuk. Zoiets had ik niet verwacht. De vrouw was denk ik een jaar of 40, 45… Ze had helemaal niks met skateboarden te maken. Ze vond het echt supergrappig. Dat was wel mooi.

Begin dit jaar was de première van ZOMBIE. Je bent in de uitzending geweest bij Pauw & Witteman. En deze zomer was de film nog eens op televisie. Hoe heb je dit zelf beleefd?
Als een nieuwe ervaring. Ik was nog nooit op live televisie geweest. Het was wel gek.

Bij Pauw & Witteman zat je er wel redelijk ontspannen bij.
Ja, zeker weten!

Billy (Pols) was een beetje zenuwachtig hoorden we…
Ja, haha! Zo’n gevoel had ik ook wel. Ik weet niet man. Ik dacht gewoon: Ik zie vanzelf wel wat ze allemaal vragen. Als ze gek gaan doen, kan ik ook gek gaan doen. Maar dat was allemaal niet nodig.

tim-zom-zombie-premiere-ruud-van-bragt

ZOMBIE première IFFR / foto: Ruud van Bragt

Flatspot Magazine