UIT HET MAGAZINE: ETNIES IN NEDERLAND

Wij kregen een mail van etnies dat er pro’s naar Nederland zouden komen. Toen we goed naar de datum keken, zagen we dat ze een paar dagen later al in Nederland aan zouden komen. Een soort van Come Skate With Us werd georganiseerd in het Ghetto Park waarna de boys nog een paar dagen in Nederland zouden blijven voordat ze naar Brussel vertrokken. Op de vraag waar ze allemaal heen zouden gaan, bleek eigenlijk dat er niet echt een plan was en dat ze het wel zouden zien. Ja, dag! Ben je in Amsterdam, dan zullen we jullie ook wel effe laten zien wat je allemaal aan skatespots in en rondom Amsterdam hebt.

Jelle Maatman - Backside SmithgrindJelle Maatman, backside smithgrind

De dag erna stonden we dus al vroeg klaar om de boys op te pikken. Na wat ochtendrituelen zaten we al vrij snel in het busje om richting de VU te gaan. De jongens wilden een rustig spotje met wat curbs om langzaam op te warmen. Van daaruit zouden we wel te zien wat de dag zou brengen. Tja, de curbs bij de VU zijn natuurlijk supersmooth. Dus een opwarmsessie werd al snel een sessie van een paar uurtjes. Daarna werd het dan toch tijd om richting Hoofddorp te rijden voor de oranje oververt spot. De spot is niet voor mietjes, want dat kleine stukje oververt is toch écht behoorlijk lastig om te skaten. Nick Garcia, Julian Davidson en Albert Nyberg waren de transition een beetje aan het proberen toen Jelle Maatman voor de backside smithgrind ging. Het was gewoon ongelofelijk om te zien met welk gemak Jelle zijn board op de rand kreeg. Na een paar tries reed Jelle de trick dan ook uit. Sick Jelle, maar alle filmers waren boodschappen aan het halen. Deze moet je zo meteen nog maar een keer doen. Ook dat was geen probleem voor Jelle.

Matt Berger - Backside lipslideMatt Berger, backside lipslide

De dag erna zijn we naar Den Haag gereden waar Sebastiaan Vijverberg ons rondleidde. Wat een spots heb je in Den Haag zeg! Na eerst een nieuwe spot met allemaal rode curbs geskate te hebben, gingen we richting strand waar een hoop nieuwe spots te skaten zijn. Lekker weer, strand, wat wil je nog meer. Julian Davidson vond nog een trap, die hij wel eventjes ging ollien. Wat een gek! De hele tijd niet geskate, maar deze trap wilde hij wel springen. Anyway, wij vonden het supergezellig en zien deze boys graag weer terug in Nederland.

Meer van etnies:
Foto’s & Video: Etnies End Of Summer DIY Session
Foto’s: Etnies Session In Aalst
Wallpaper: Jelle Maatman Killed Hoofddorp
Check Out: Jelle Maatman Over Zijn Nieuwe Woonplaats

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

27jul14:0020:00Monster Tour – ROTTERDAM

11aug13:0020:00Red Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL