FOTO’S: DONNY JANSSEN AKA DON BABA

Donny Janssen is één van onze favorieten. Wanneer hij geen dikke tricks popt, dan pullt hij wel een mooie actie naast zijn board. Het lijkt hem voor de wind te gaan en 2015 belooft een goed jaar voor hem te worden. Lees in deze Check Out waarom hij de bijnaam Don Baba heeft gekregen en hij de Baba Commander van 2014 was geworden.

Naam op paspoort: Donovan Janssen
Geboorteplaats: Rotterdam
Woonplaats: Rotterdam
Geboortedatum: 20 september, 1994
Sponsors: Skatestore Rotterdam

Hey, Donny! Hoe gaat het?
Het gaat goed, man!

Het jaar is nog maar net begonnen, maar naar welke dingen kijk je nu al uit in 2015.
Sowieso naar Barca! Daar ga ik heen om met Boombap te filmen en zeker de Far ’n High wedstrijd van dit jaar. En natuurlijk alle vette contesten en dingetjes die er zijn in Nederland. Buiten het skateboarden om gaat er denk ik niet veel gebeuren.

Wat doe je naast skateboarden nog meer?
Naast skateboarden volg ik nog steeds m’n studie. Ik zit nu in m’n laatste jaar, het examenjaar dus. Daar moet ik ook nog veel tijd aan besteden. Verder heb ik gewoon een bijbaantje.

Welke studie doe je dan?
Ik volg een studie om meubelmaker te worden. In eerste instantie had de keuze niets te maken met skateboarden. Maar naar mate ik verder in m’n opleiding ben, lijkt het me steeds vetter om een keer een miniramp te bouwen of wat anders. Ooit wil ik het ooit wel een keer gaan doen, maar dan moet ik er wel tijd voor hebben. Misschien volgend jaar, na mijn studie.

Wat ga je verder doen na jouw studie?
Ik wil sowieso eerst gaan werken. Niet fulltime natuurlijk, anders kan ik niet meer skaten. Tja, skaten is belangrijk. Verder wil ik mijn rijbewijs gaan halen en zodra ik die heb ga ik zoeken naar een meubelmakerij. Vanuit daar wil ik ervaring opbouwen als meubelmaker.

Donny Janssen, crooked / foto: Rimmert Schoorlemmer

Donny Janssen, crooked / foto: Rimmert Schoorlemmer

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL