FOTO’S: DONNY JANSSEN AKA DON BABA

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vertel eens wat meer over de bijnaam Don Baba.
Haha! In 2014 gingen we met jullie naar Parijs (naar de Far ’n High skateboard wedstrijd). Ik had een fles Jack (Daniëls) meegenomen en die wou ik eigenlijk bewaren tot we in het hotel waren. Dat ging niet helemaal goed. In de bus hadden we (Wouter de Jong en Donny) het gemixt met Monster waar de trip ook door werd gesponsord. Na de eerste twee ging het er zo in natuurlijk. De fles was al op voordat ik wist dat het op was. Toen ben ik in slaap gevallen, hadden ze stickers op m’n gezicht geplakt en ik wist niet eens dat ik moest kotsen. Ik was ook niet misselijk of zo. En ineens was ik aan het kotsen en Jelle (Maatman) lag toevallig in het looppad waar ik aan het kotsen was. Dus ja…

Dus je hebt lekker over hem heen gekotst?
Nou ja… Lekker? Niet echt lekker. Hij kon er later gelukkig nog om lachen. Slechte herinneringen…

Hoe was de volgende dag?
De volgende dag was echt fokt op, want ik was echt super brak. We hadden een best trick om half negen ’s ochtends op de handrail bij het buitenpark bij de Far ’n High contest. Dat ging natuurlijk voor geen meter, maar het was wel een leuk weekend. Ik had alleen liever die ‘Baba’ voorkomen, maar dat heb je niet in de hand als je zoveel drinkt.

Donny Janssen en z'n partner in crime Wouter de Jong tijdens de Far 'n High trip in 2014.

Donny Janssen en z’n partner in crime Wouter de Jong tijdens de Far ‘n High trip in 2014.

Volgens mij is jouw partner in crime Wouter de Jong. Hoe komt het dat je zo vaak met hem te vinden bent?
Hij is gewoon een goeie mattie van mij. Ik skate bijna altijd met hem en chill ook vaak met hem. Het is altijd lache met hem, Brian (Kuipers) en Florian (Stoopman). Met die crew gaan we ook vaak naar Skateland.

Wanneer je skate op street pak je vaak de grote obstacles. Wat hypt jou het meeste op om deze aan te pakken?
Ik vind het gewoon vet, man! Trappen skaten en hoge gaps vind ik vet. Ik begin nu ook wat meer curbs te skaten en manny pads. Maar toch vind ik trappen het leukste. Het geeft mij gewoon een adrenalinekick als ik iets land. Het gevoel is gewoon super chill als je van iets groots af springt. Ook al lijd je pijn als het mis gaat of zo. Het hypt mij gewoon.

Je krijgt hier nooit zware blessures door?
Nou ja, zwaar? Niet echt. Af en toe heb ik wel eens dat m’n hand helemaal open ligt. Of dat m’n heup twee keer zo dik is, maar verder is er nog nooit iets ernstigs gebeurd.

Thanks voor het interview Donny.

Meer van Donny Janssen:
Foto: Wallpaper – Donny Janssen Heelflip In Rotterdam
Video: Minute Man – Donny Janssen In Skatepark Utrecht
Foto’s & Video: Een Weekend Far ‘n High Met FLATSPOTHOLLANDHOUSE
Foto: Wallpaper – Donny Janssen Frontside Smith In Rotterdam


Bekijk hier nog een keer zijn Minute Man in Skatepark Utrecht

LATEST POSTS

Video: FUC – Fucing Hot

Brandende mensen, rails, wheelypads en vuurwerk, dit allemaal om de lente collectie van FUC (fackupclothes) Fucing Hot onder de aandacht te brengen. Ga er even

Read More »
Flatspot Magazine