TOM DE JONG OP NEDERLANDS DIKSTE SKATESPOT

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als je gaat skaten, met wie ga je dan?
Meestal met Hoyeung Lam, Juan Snip, Dominique van den Oord als hij kan skaten, Floris Sprenkeling natuurlijk, Barry Timmer… pfff Sewa Kroetkov als hij weer in het land is. Eigenlijk wel de Alkmaar posse zeg maar.

Jullie zitten veel in Alkmaar, wat is daar de spot waar jullie meestal naartoe gaan?
Ouddorp. Daar is het altijd gezellig. Zeker als het mooi weer is, dan is iedereen daar. Een paar biertjes erbij en altijd een goede sfeer. En anders het Heerhugowaard skatepark, maar dat is meer nostalgie. Daar ben ik begonnen met skaten en daar komen we af en toe nog wel eens terug.

De winter staat voor de deur en er is eigenlijk geen indoor skatepark meer in de buurt. Wat ga je van de winter doen?
Powerslides in de sneeuw ha ha ha. Euh ja, in de parkeergarage dan maar weer.. Of in skatepark 2.0 of naar Skatepark Utrecht. Weet je, er zijn in Nederland behoorlijk veel skateparken en ik ben in veel van die parken nog steeds niet geweest. Dus dat is ook een goede optie om van de winter te doen. En wie weet gaan we nog wel een keer naar de zon om te skaten.

Dus dat wordt flink reizen door Nederland?
Ja, Nederland is niet zo groot. Ik ben benieuwd naar veel parken. Tilburg, Breda… Oh man, in Breda hebben ze dadelijk twee parken. World Skate Center en dan het nieuwe park.

Euh… World Skate Center ligt in Den Bosch hoor…
Oh hahaha, dan moet ik dus ook naar Den Bosch. Maar ja, Ik moet eens goed op onderzoek uit om een plan voor de winter te maken.

Wat zou je graag nog ooit eens willen zien op skateboard gebied in Nederland?
Nou ja, dat Sewa Pro is… dat is natuurlijk wel een van de vetste dingen die ik heb meegemaakt. Dat een goede vriend het helemaal tot Pro schopt, dat is heel erg vet. Verder hoop ik dat ik niemand zijn been zie breken of zo en dat iedereen lekker vrolijk aan het rollen is. Oh ja, het zou ook sick zijn als er een indoor skatepark in Alkmaar komt, of eigenlijk nog beter, elke stad in Nederland zou een goed indoor park moeten hebben. Want dat heb je wel nodig in de barre tijden.

Tom de Jong Blunt to FakieTom de Jong met een blunt to fakie. Foto: Rob Rouleaux

Interview: Floris Sprenkeling

Voor de meeste Nederlandse skaters heeft Floris Sprenkeling waarschijnlijk geen introductie meer nodig (dit heeft hij waarschijnlijk zelf al gedaan). Door zijn opvallende persoonlijkheid, de

Read More »

LATEST POSTS

Flatspot Magazine