ALDO NIEMEIJER VERTELT OVER ALLSTYLE DISTRIBUTION

Aldo Niemeijer is al jaren een begrip in Nederland als het gaat om skateboarden en de business erachter. In 1995 en 1997 wist hij de titel van Nederlands kampioen te pakken, maar tegenwoordig runt hij Allstyle Distribution. Met merken als Toy Machine, Brixton, Foundation, Pig Wheels, Plan B, Dickies en vele andere reist hij stad en land af om alle skateshops te voorzien van mooie spulletjes. Wat allemaal begon in een schuurtje is langzaam uitgegroeid tot een serieuze groothandel die het skateboarden in Nederland een stevige duw in de rug geeft. Wij spraken met hem af op zijn kantoor en vroegen hem wat er allemaal bij komt kijken.

Naam op paspoort: Aldo Niemeijer

Geboorteplaats: Heerde

Woonplaats: Koog aan de Zaan

Geboortedatum: 19-11-1971

Hey Aldo, hoe gaat het ermee?
Ja wel relaxed. Het is even rustig nu.

Je bent enkele jaren geleden de groothandel Allstyle Distribution begonnen. Hoe en waarom begin je zoiets?
Nou ja, dat is een lang verhaal. Ik werk al zeer lang in de business. Ooit ben ik begonnen bij Excelz (Rodolfo’s) en na een tijdje kwam Jeroen van Solid voorbij en die vroeg mij of ik voor hem wilde rijden. Na ongeveer een jaar vroeg hij me of ik voor hem wilde werken om zo het bedrijf te laten groeien. Dan hebben we het over 15 of 16 jaar geleden… Toen is het eigenlijk begonnen.

Uiteindelijk ben ik bij Solid weggegaan om voor Independent Outlet te gaan werken, die toen ook nog een groothandel had. Toen zij het besluit namen om te stoppen met de groothandel zat ik al zo lang in de business en had ik zo iets moois opgebouwd. Ik was toen al zo’n 12 jaar bezig en ik had geen zin om weer opnieuw iets te gaan zoeken. Ik heb toen voorgesteld om de groothandel over te nemen. Ik had natuurlijk helemaal niets, dus ik heb de voorraad overgenomen en in mijn schuurtje ben ik toen begonnen.

Maar hoe begin je dan?
De weg op gaan en op bezoek bij alle skateshops, leveranciers en beurzen. Van het een rol je zo in het ander. Het klikte met iedereen, veel winkeliers gingen mee omdat ze je kennen en weten waar je voor staat. Het ging gewoon heel erg snel en voor je het weet ben je bijna 6 jaar verder en zitten we nu in een groot pand met z’n vieren.

Ten tijde van economische crisis een groothandel beginnen… Dat is lef hebben. Slapeloze nachten gehad?
Nee helemaal niet. Natuurlijk zijn er wel momenten geweest dat je even moest slikken of dat je ‘s nachts een keer wakker wordt en over iets nadenkt, maar dat is in die 6 jaar tijd maar misschien 4 of 5 keer gebeurd. Maar slapeloze nachten, nee dat niet.

AldoNiemeyer-WorkingAldo aan het werk.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X