FRED VAN SCHIE LEEFT ”THE AMERICAN DREAM”

Wat vind jij grootste verschil tussen skaten in Europa en skaten in de USA en waar gaat jouw voorkeur naar uit?
Qua skaten; Amerikanen hebben een alles of niets mentaliteit, Europeanen zijn meer terughoudend. Het Nederlandse gezegde “Doe maar gewoon, da’s gek genoeg” spreekt boekdelen. Uiteraard geldt dat niet voor iedereen, maar als je in Amerika niets doet heb je letterlijk niets. sociale zorg en de gezondheidszorg is een lachertje hier, dat is triest natuurlijk. Maar daardoor zijn mensen wel genoodzaakt om er helemaal voor te gaan.
Qua business: Amerikanen denken dat ze de beste zijn, met alles. En of dat waar is of niet, daar handelen ze daar ook naar. Dus als iemand een merk begint, en de juiste ingrediënten heeft dan wordt het vaak een succes. Daar komt wel bij dat er 300 miljoen mensen in Amerika wonen, dus de afzetmarkt is iets groter dan in Europa. En het is een land, met 1 taal, 1 valuta etc. Plus Amerikanen zijn veel gevoeliger voor hypes. Social media voedt dat ook, maar mensen zijn altijd op zoek naar “What’s next?”. Nederlanders zijn veel nuchterder.

Volg jij het skaten in Nederland en Europa evenveel als in Amerika?
Het enige Nederlandse skateboarden dat ik meekrijg is via mijn vrienden op social media. Niet heel weinig, maar ik zit natuurlijk midden in de Amerikaanse scene hier. Zowel met mijn werk als waar ik woon.

Kan The Yard weer zijn functie van vroeger terug krijgen denk je?
Zeker! Mega props aan Max Hartveld en de rest van de crew om het weer skatebaar te maken. Built it and they will come! Zonder watergaps is het misschien niet meer zo aantrekkelijk als eerst, maar een vette spot is een vette spot. De simpelheid is vaak het geheim van street spots.

Heb jij tips of advies voor mensen in Nederland die net als jij plannen hebben naar Amerika te vertrekken?
Als ik het kan, kan iedereen het. Ga er voor en niet bang zijn om af en toe een stap opzij of op de plaats te zetten. En vooral hard werken. Ik denk dat de meeste mensen wel weten wat ze willen, maar ze er niet alles voor willen doen om hun doel te bereiken. Ik had zelf nooit gedacht dat ik een social media consultant zou worden. Ik wilde iets positiefs bijdragen aan hetgeen wat voor mij het allerbelangrijkste is, skateboarden.

Meer over Fred:
Fred van Schie op Facebook
Website Fred van Schie
FVS Media

Fred-van-Schie-Fs-5-0Fred van Schie: Fs 5-0

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X