FRED VAN SCHIE LEEFT ”THE AMERICAN DREAM”

Waar ben je op het moment allemaal mee bezig in Amerika?
Nadat ik 18 maanden bij Sole Tech heb gewerkt ben ik mijn eigen social media agency begonnen. Bij Sole Tech deed ik onder andere de social media voor Emerica, Altamont, en éS. Daarnaast hielp ik teamrijders met het opzetten en onderhouden van hun Facebook en Instagram. Toen ik mijn baan kwijt raakte door een reorganisatie zag ik hoeveel andere merken en pro’s hulp konden gebruiken bij hun social media. Ik werk nu met een aantal pro’s en merken en ben hun social media “coach”. Dat klinkt natuurlijk een beetje vies in skateboarden, maar ik probeer hun tips te geven zodat ze het zelf beter kunnen doen. Ik run ook diverse Facebook giveaways voor de pro’s en merken met wie ik werk. Daarnaast ik doe veel “one-off” projects voor hun. Dat is vooral zorgen dat al hun social media URL’s het zelfde zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld Torey Pudwill geholpen om @toreypudwill op Instagram Twitter en Facebook.com/toreypudwill te krijgen.Daarnaast upgrade ik die pagina’s.

Hoe belangrijk denk jij dat social media is voor skaters op professioneel niveau?
Ik ben uiteraard niet onafhankelijk maar het is heel belangrijk. Je naam is je merknaam, zeker tegenwoordig met social media. Dat geldt voor mijzelf nu ook meer dan voorheen. Een merk sponsort rijders omdat ze de mensen willen bereiken die beïnvloed worden door een bepaald persoon. Je kunt heel goed skaten maar als je 100.000 fans hebt op Facebook, Twitter, of Instagram, dan weet het merk dat jij die mensen beïnvloedt. Plus het verhoogt de huidige marktwaarde van die persoon.

Door social media kun je je eigen bereik creëren, zijn magazines in de toekomst steeds minder nodig denk je?
Print bereikt steeds minder mensen en”content is a commodity”. Door de smartphones is iedereen een content creator. Daarnaast worden mensen steeds minder gevoelig voor advertenties.


Wild in the streets Utrecht (2006) , georganiseerd door Fred van Schie

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

27jul14:0020:00Monster Tour – ROTTERDAM

11aug13:0020:00Red Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL