INTERVIEW MET SKATEBOARD FOTOGRAAF BRIAN GABERMAN

Veel print magazines hebben het zeer moeilijk om in leven te blijven. Zullen er in de toekomst nog genoeg magazines zijn om je werk te kunnen verkopen?
Natuurlijk! Er blijven mensen die een magazine in de hand willen houden. Er zijn een hoop magazines die proberen te switchen naar online en uiteindelijk langzaam sterven. Maar we zijn uiteindelijk mensen die toch iets fysieks in handen willen hebben. De trend is een beetje hetzelfde als destijds bij schilders. Toen de eerste fotocamera op de markt kwam zei iedereen dat er binnen no-time geen schilderij meer gemaakt zou worden. Maar er zijn nog steeds schilders die prachtige schilderijen maken én verkopen.

Gaberman_Dominick_WalkerDominick Walker foto: Brian Gaberman

Wie zijn jouw favoriete skateboard fotografen?
Oh.. euh.. wow! Er zijn een hoop goede fotografen waarvan ik het werk te gek vind. Ik weet dat ik nu een hoop namen vergeet, maar ik zal er toch een paar noemen. Mike O’ Meally, Oliver Barton, eh… Fred Montagne maakt ook echt mooie foto’s. Maar Fred is meer een artiest/architectuurfotograaf dan een skatefotograaf. Om heel eerlijk te zijn kijk ik bijna nooit meer naar de Amerikaanse bladen. In Europa zijn er meer fotografen die mij inspireren dan in Amerika. Ik ben alleen echt slecht met het onthouden en uitspreken van de namen. Hier in Europa wordt veel meer passie en gevoel in een foto gestopt vind ik.

Je hebt de hele wereld gezien, maar we zagen op jouw website ook foto’s geschoten in Nederland. Heb je nog goede herinneringen aan Nederland?
Holland? Oh.. wow, dat is waar Westgate die 360 flip over de rail in de bank deed toch? Oh ja, ik wist nog dat ik echt dacht dat ik de foto had verprutst en was echt gefrustreerd dat het maar niet wilde lukken. De foto liet ik later in Parijs zien aan John Miner (filmer voor Emerica). Die me wist te vertellen dat de foto echt wel goed was. Soms zie je het gewoon even niet meer.

En oh ja, de Red Light District in Amsterdam! Wij zaten op een boot en voeren door de Red Light District.. Wow, dat was echt fascinerend. En de casino rail.. dat is toch ook Nederland? Ja, dat was ook een te gekke spot! Altijd goed om Jerry Hsu te zien skaten, koffie drinken en foto’s schieten tegelijk.. Ja, Nederland was zeker interessant om te zijn!

BrianGabermanWestgateHollandBrandon Westgate foto: Brian Gaberman

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL