FOTO’S: REMCO STOLZE OVER SCHOREM, SCHOOL EN BOMBAKLATS

Hoe kom je van Mystery bij Deathwish als boardsponsor?
Dat is een beetje gek gelopen. Nadat Bombaklats in premiére was gegaan zou Mystery veranderen van groothandel. Er was veel onduidelijkheid in die periode. Alles kwam voor mij toen op hold te staan. Ik kreeg geen Mystery decks meer. Als vervanging kreeg ik toen Deathwish boards. Op een gegeven moment zat ik gewoon op Deathwish. Daar ben ik zeker stoked over! Begrijp me niet verkeerd, ik heb altijd graag op Mystery boards gereden. Maar Deathwish draagt een veel betere vibe uit dan Mystery vind ik. Het hele idee van de Bakerboys.. Gewoon skaten en plezier maken met je homies. (Bakerboys is de Amerikaanse groothandel waar Deathwish onderdeel van is).

Je woont nu in Monster. Wat is de connectie met jou en deze plaats?
Ik ben geboren en getogen Westlander. In Monster ben ik opgegroeid en ik woon daar nog thuis. In principe hoef ik niet te verhuizen. Het zit dicht bij de de stad, Den Haag, Rotterdam. Het ligt ook dicht bij de kust, dat vind ik wel chill.

Ook dicht bij Dreams, de winkel waar je voor rijdt..
Ja, tuurlijk! Dreams zat eerst in Naaldwijk. Toen is de winkel verhuisd naar Ter Heijde, wat voor mij op loopafstand ligt. Het ligt nu echt pal aan het strand. Voor de winkel is het echt een betere locatie, omdat het een skate/surfshop is. Ze doen veel aan lessen en zo. Soms help ik daar ook aan mee. Paul van de winkel, die geeft in de lente altijd gratis skatelessen en dan ga ik ook wel eens mee als er veel kids zijn. In de winterperiodes doet Dreams ook een grote bustour naar Sweatshop. Een hele touringcar vol met kids.. de laatste keer waren het er 30. Maar ze hebben ook een keer 68 kinderen meegekregen. Dan ga ik mee. De kids vinden dat te gek!

We zagen jouw part in de Bombaklats video. Sinds wanneer ben je betrokken bij die crew?
Een hele poos terug kwam geloof ik Sebas (Vijverberg) met idee kwam om Sami en Sneep samen een skatevideo te laten maken. Ze waren beiden al een hele tijd bezig met een Roffa video. Puntje bij paaltje: er werd veel gefilmd, maar er was nog niet echt een concreet idee voor een video.
Sebas filmde destijds veel met Sami. Sebas en ik gingen altijd samen met de bus vanuit met Westland naar Rotterdam om te skaten. Als ik een goeie trick zou filmen, zou ik misschien een gedeelte krijgen in de friends part. Die part werd uiteindelijk een gedeelde part met Dennie in de Bombaklats promovideo. En door gewoon veel te skaten en met die gasten op te trekken kreeg ik uiteindelijk de eerste part. De crew is zo gekomen doordat iedereen veel met elkaar op straat skate. Iedereen die op de binnenkant van de DVD staan gedrukt, zijn de mensen die er echt direct bij betrokken zijn. Eigenlijk hoort iedereen er bij die wel eens met ons skate in Rotterdam.

remco-stolze-den-haag-polejamRemco Stolze – Polejam / Foto: Rimmert Schoorlemmer

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL