INTERVIEW: KRIJGT UTRECHT THE YARD TERUG?!

The Yard was vroeger dé street spot van Nederland. Wat denken jullie dat The Yard voor de skatescene in Nederland zal betekenen als het er weer is?
Nou het is wel anders, de gaps zijn natuurlijk weg. Maar het is zo’n groot terrein. We kunnen alles zelf maken. Als we met z’n allen aan de slag gaan op deze plek, heeft het zeker potentie om weer zo groot uit te groeien.

Wat is jullie plan als het niet door gaat? Gaan jullie op zoek naar een andere plek of zijn er dan plannen voor een nieuw skatepark dat meer ruimte biedt dan het Griftpark?
Ja, we willen wel doorzetten om een mooie, ruime en centrale plek te krijgen om buiten te skaten. Het Griftpark wordt goed gebruikt, maar het is gewoon te klein en we zijn er echt een beetje op uitgekeken. Het mooie van deze plek is dat het gewoon écht heel groot is en we zelf obstakels kunnen creëren. Dat is ook nog eens veel goedkoper voor de gemeente dan een skatepark gemaakt door een aannemer.

Het liefst zouden we natuurlijk zoiets hebben als Burnside in Amerika, wat ook ontstaan is door zelfbouw. We hebben hier de muren en goede grond al, dus de basis is er al. Een park aangelegd door de gemeente zou natuurlijk ook mooi zijn. Maar dit is veel goedkoper en sneller te maken. Daarnaast geeft het gewoon meer het gevoel van street skaten. Máár met een groot skatepark zijn we ook heel bij, daar niet van hoor!

Bring Back The Yard Skate Event – Zaterdag 30 November
Om extra aandacht te krijgen organiseert het actiecomité van The Yard een skate evenement op zaterdag 30 november in Skatepark Utrecht. Hier proberen zij extra aandacht te krijgen en de gemeente op deze manier te overtuigen hoe belangrijk het is dat deze plek terug komt. Wil jij deze boys steunen, zorg dat je erbij bent deze middag!

Meer info:
Bring Back The Yard!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL