PARK: SKATEPARK UTRECHT

Vandaag zijn we aangekomen bij de Park Review van Skatepark Utrecht, een park waar we zelf veel te vinden zijn. Samen met Circa teamriders, Dennis van der Klugt, Pjotr Meerding en Justin Wagener gingen we een middagje naar het park om te filmen en maakte we ons oordeel over het skatepark. 

Skatepark Utrecht:
Skatepark Utrecht bestaat sinds ongeveer twee jaar. Het park ligt vrij centraal in Utrecht en is makkelijk bereikbaar, slechts een kwartiertje lopen vanaf het Centraal Station. Mede door de centrale ligging in Nederland is het een populaire locatie voor evenementen en is het sinds het begin een van de drukst bezochte parken van ons land.

Het skatepark:
Skatepark Utrecht is een middelgroot skatepark waar veel verschillende obstakels te vinden zijn. In het skatepark staat een uitgebreide street course waar zowel beginners als ervaren skateboarders goed uit de voeten kunnen. Ook staat is er in dit park genoeg ruimte om een simple flat curb of rail te kunnen skaten. Op dit gedeelte staan ook verschillende curbs/wheeliepads die verschoven kunnen worden naar eigen wens. Voor de transition rijders is er een brede miniramp met twee verschillende hoogtes. Het park is goed onderhouden, schoon en in tegenstelling van veel andere parken niet glad. Dit alles bij elkaar maak het voor veel skateboarders in Nederlandse skaters een graag bezocht skatepark.

 

Skatepark-Utrecht-miniramp-1


Horeca en faciliteiten:
Het skatepark heeft een uitgebreide bar waar het bier altijd koud staat. Behalve drinken en snacks zijn er ook warme (magnetron) maaltijden, pizza en tosti’s te bestellen. WC’s zijn schoon en je kunt in de kantine lekker zitten. Wil je je spullen opbergen dan kan dat in een van de kluisjes in het park. Voor de ouders die hun kroost in de gaten willen houden is er een soort tribune op een verdieping. Deze is bereikbaar middels een trap en biedt een goed overzicht op het park.

Shop:
In de bar van het skatepark zijn verschillende skateboard onderdelen te koop. Ben je een fijnproever? Dan kan je beter naar de skateshop, maar er is genoeg om kapotte onderdelen te vervangen.

Evenementen in Skatepark Utrecht:
Regelmatig zijn er evenementen in het Skatepark Utrecht. Wil je op de hoogte blijven van events in het skatepark? Hou dan de website of Facebook pagina in de gaten.

Skatepark-Utrecht-Bar

Lessen:
In het skatepark zijn lessen te volgen welke gegeven worden door ervaren locale skateboarders uit Utrecht. Deze lessen worden gegeven op zaterdag en zondag. Er is een aparte groep voor beginners en gevorderden. Een lesblok van 12 lessen kost €144. Heb je liever privélessen? Dan is dat ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met het skatepark.

Justin-Wagener-Nosegrind

Info Skatepark Utrecht:

Adres: Koningin Wilhelminalaan 4, 3527 LD, Utrecht
Telefoon: 030 – 293 4749

Bereikbaarheid:
Vanaf Utrecht CS rijden er bussen naar het skatepark. Uitstappen bij halte Anne Frankplein of Koningin Wilhelminalaan. Wil je lopen? Dan ben je een kwartiertje bezig.

Openingstijden en prijzen:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 15:00 – 22:00
Woensdag: 14:00 – 22:00
Donderdag: 15:00 – 22:00
Vrijdag: 15:00 – 24:00
Zaterdag: 13:00 – 22:00
Zondag: 13:30 – 21:00

Entree: €5
10 Rittenkaart: €45
Half jaar abonnement: €120
Jaar abonnement: €200

Website:
Kijk voor actuele openingstijden op de website van Skatepark Utrecht

Postcode / Adres
Straal:
Categorie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

15dec18:0023:00Skullcandy X Burnside X-Mas Miniramp Jam

16decAll DayNK Skateboarden Junioren 2023

30decAll DayOpen Belgian Championship