INTERVIEW: HERM GOLBACH VIERT 25 JAAR BURNSIDE

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De laatste tien jaar hebben jullie flink uitgebreid. Zoals je zegt is Burnside voor jou nu eigenlijk al compleet. Zijn er nog toekomstplannen?
Ja! Maar daar kan ik nog niet te veel over vertellen. We hebben wel plannen! Over ongeveer een jaar dan zullen jullie er ook over weten. Maar het is wel iets moois. We hebben hier weinig lucht over en wil hier eigenlijk weg. Ik wil in mijn loopbaan hier nog graag een nieuwe Burnisde beginnen. Op een nieuwe, grotere plek. Burnside 2.0.. En die gaat er komen, absoluut. Het zelfde als nu, maar dan groter, meer en beter.

Kun jij een tip geven aan andere shop eigenaren hoe zij ook 25 jaar kunnen worden? Niet veel shops houden het zo lang vol natuurlijk.
Ten eerste fijn personeel, een lieve baas blijven (meestal), maar vooral achter je product staan. Je moet echt geloven in wat je verkoopt. Dat is eigenlijk alles. Er zal hier in de winkel niets bij zitten dat ik een ander niet met plezier aanbeveel. We hebben niets waarvan we denken: ”Dat moeten we niet hebben, maar het verkoopt nou eenmaal makkelijk.” Stepjes bijvoorbeeld, daar schijnt best handel in te zijn. Maar geen haar op m’n hoofd! (Ook al heb ik er niet zo veel.) Longboards daarin tegen vind ik super tof, als ik er iemand op zie rijden. Ook al passen ze helemaal niet bij de winkel, vind ik het wel cool. Gewoon een goed transport middel. Ik zie wel echt verschil tussen dat soort dingen.

Je vertelde net al over wedstrijden. Zo zijn jullie de Shop Riot ooit begonnen, die Vans nu door heel Europa organiseert. De BOK series, wat gaat er nog meer komen?
Eens in de zoveel tijd moet er iets anders komen, een andere formule aan de wedstrijd. Zo hebben we in het verleden sessies gedaan waarbij je een stropdas kon winnen. De tien beste gingen door naar de finale. We hadden dan bandjes en een sleepover erbij. Het waren superleuke dingen. Zo nu en dan moet je nieuwe dingen beginnen. De eerste twee keer zijn dan leuk, maar daarna kakt het gewoon weer in. Nu zijn we met verschillende partijen aan de slag. Er komt wel weer iets aan. Volgend jaar nog niet, maar het jaar daarop denken we weer iets te hebben dat spraakmakend zal zijn.

Op de nieuwe locatie?
Ja, ik hoop het wel!

Zaterdag hebben jullie de Bruisend party. Waarom moet iedereen er bij zijn?
Omdat ze dan een ouwe lul kunnen zien stagediven! Ik wil gewoon niemand missen. Voor mij zelf is het gewoon een super fijn ding. Ik heb gewoon zoveel klanten door al die jaren gekregen. Dan sta je met allemaal klanten. Samen met hun zijn wij zo groot geworden. Het is een leuk feest en het is zeker leuk om al die gezichten weer te zien. Veel daarvan zijn ondertussen al vaders en moeders. Dat is gewoon een warme deken. Burnside is wel die warme, denk ik. Wat je ook voelt of wat je ook denkt, ik denk dat eigenlijk niemand anti-Burnside kan zijn op één of andere manier. Als ik nadenk over de afgelopen 25 jaar, dan krijg ik er gewoon de rillingen van. Dat vind ik heerlijk!

Van harte gefeliciteerd Herm en de rest van de crew, nog vele jaren!

Herm-Bruisend-Party-2012Burnisde collega’s Vedran Hadziavdic en Herm Golbach bij Bruisend in september 2012 / Foto: Mathijs Tromp

LATEST POSTS

Flatspot Magazine