FOTO’S: ALLSTYLE ROADTRIPS: STOP #1 BREDA

Allstyle roadtrips, de naam zegt eigenlijk al genoeg. Dit jaar toert het team van Allstyle Distribution door middel van verschillende road trips door Nederland. Als eerste stop in deze reeks stond Breda op het programma, en als je Breda zegt, dan staat Pier 15 natuurlijk bovenaan op het lijstje. Breda locals Mika en Lorenzo stonden daar klaar om het team Breda te laten zien. Na een korte opwarm sessie in het park en de nodige koffietjes was het tijd voor de straat van Breda!

Foto’s: Rob Rouleaux

De 1ste spot was een curb bij het Stedelijk Gymnasium. Dit is best een rauwe spot. Vooral de curb heeft 2 naden die je moet proberen te negeren. Na enkele trucen begon het langzaam te regenen… 

Maico-Wieczerniak-Kickflip-front-board

Maico-Wieczerniak – Flip frontside boardslide
De 2e spot was de Mac Rail. De rail heeft een rond uiteinde wat het niet makkelijk maakt. De ‘run op’ is schuin omhoog. Leon Wolters popte een front board en Maico maakte met veel toewijding een flip front board.  Ook hier weer druppels, druppels en druppels…

Maico-Wieczerniak-BailMisschien ken je deze spot nog van toen Vans deze spot een paar jaar geleden een goede facelift gaf.

Maico-Wieczerniak-Backside-tailslideMaico Wieczerniak – Backside tailslide

SweepingLorenzo cleaned de spot

Lorenzo-PortretLorenzo

Leon-Wolters-Backside-flipLeon Wolters – Backside flip

ChillingsChillen op de spot

De 3de spot was de ‘crack spot’. Echt een leuke spot, alleen veel cracks en steentjes… Waarschijnlijk om de naam ‘Crackspot’ daar ook vandaan. Je moest door een hek om op het terrein te komen.. Een plek waar je dus officieel niet mag komen.  Een Gap, rail, en 2 quarters. Kaj Niemeijer maakte een mooie 360flip van de gap. Leon Wolters, Victor van Puyvelde en Maico Wiezcerniak legde de lat nog verder om er een barrière op afstand te zetten. En de rail werd op het laatste moment bewerkt door Maico met een backside tailslide to fakie.

De dag eindigde weer bij skatepark Pier15, waar we nog snel een leuke sessie eruit knalde en iedereen nog lekker effe een pizza en biertje nuttigde.

Welke stad zullen we de volgende keer bezoeken?

 Bekijk ook:
Interview: Aldo Niemeijer vertelt over Allstyle Distribution
Interview: Leon Wolters: Hammerking uit het verre oosten
Video: A Beer With – Leon Wolters in Skatepark de Fabriek
Wallpaper: Leon Wolters – Benihanna in Barcelona

Flatspot Magazine
X