INTERVIEW: LEON WOLTERS HAMMERKING UIT HET VERRE OOSTEN

Als je ons naar een skateboarder uit het oosten van Nederland vraagt, komt de naam Leon Wolters al snel bij ons op. We zien hem regelmatig tijdens events waarvoor hij rustig een uurtje of vier per dag moet reizen. Wij vonden het hoog tijd om Leon eens wat extra aandacht te geven en stuurde hem samen met fotograaf Kilian van Gool op pad om de nodige foto’s te schieten. Maak kennis met Leon Wolters!

Naam op paspoort: Leon Wolters
Geboorteplaats: Enter
Woonplaats: Enschede
Geboortedatum: 31 maart 1992
Sponsors: Geen

Foto’s: Kilian van Gool

Hey Leon, hoe is het met je wat heb je de laatste tijd gedaan? Je gaat naar Amsterdam verhuizen hoorde we?
Ja dat klopt! Ik ben net weer begonnen met studeren, toevallig in Amsterdam. Daarvoor heb ik twee jaar gewerkt en veel geskate. Eigenlijk heb ik die twee jaar daarnaast niet bijzonder veel gedaan behalve mezelf te motiveren om weer naar school te gaan. Qua skaten heb ik ook niet veel bijzonders gedaan. Ik rij niet meer voor Shifty sinds kort want dat werkte niet meer helemaal voor mijzelf. Ik had niet meer zoveel lol in het skaten en ik wist niet precies waar het aan lag.

Wat voor studie ga je doen in Amsterdam?
Media informatie en communicatie. Het is een redelijk brede studie dus dat is wel chill. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. M’n moeder kwam aan met deze studie leek me wel interessant, alleen zit deze studie dus in Amsterdam.

Oké, van Enschede naar Amsterdam, een hele andere wereld. Wat denk je daar te gaan doen qua skateboarden?
Nou ik weet het eigenlijk niet. Ik had eigenlijk het plan om in Rotterdam of Utrecht te gaan sturen en daar te gaan wonen. Maar de studie die ik ga volgen zit alleen in Amsterdam. Het is dus echt puur voor de studie dat ik haar heen ga. Maar ik ga er wel wonen dus, ondanks ik eigenlijk het plan had om naar Rotterdam te gaan. In Rotterdam wonen ook vrienden van mij, dus het was veel logischer geweest. Ik zie wel hoe het gaat.

Waarom lijkt Rotterdam je zoveel leuker dan Amsterdam?
Ik denk dat ze in Amsterdam heel veel curb skaten, wallies enzo. En in Rotterdam meer rails enzo denk ik, dat pas meer bij mij. Zulke spots heb je hier in Enschede gewoon niet echt.

Leon Wolters - Kickflip copyLeon Wolters – Kickflip

Flatspot Magazine