ER GAAT NIKS BOVEN GRONINGEN MET WESLEY DE JONG

Maar het is nu al wel skatebaar?
Het BMX-gedeelte is nu skatebaar: de foampit, jumpramps en nog wat andere dikke schansen. En het zwembad is nu af. Daar word nu ook entree voor gevraagd. Het is nu €3,50, maar wanneer alles af is wordt dat €5,-.

Hoe ziet het zwembad er precies uit?
Het zwembad bestaat uit twee niveaus verbonden met een bank. In het diepe gedeelte zit een sicke vert wall met twee quarters ernaast. Bij de bank naar het hogere gedeelte staat ook een jumpramp, een manny pad en een rail. Verder staat er in het ondiepe gedeelte een bank to curb, een quarter en een roll-in (zie onderstaande video).


Coloween video / film & edit: Demy Mertens & Niels Veneboer

De slogan van het Noorden is: Er gaat niks boven Groningen. Klopt dat?
Hahaha! Nou voor mij gaat er niets boven Groningen, omdat wanneer ik naar onder ga meer in de Randstad kom. Maar of het figuurlijk ook klopt… Dat laat ik in het midden. Wat kan ik hier nou op antwoorden?! Maar goed, of er niks boven Groningen gaat zou ik niet weten. Dus dan hou ik het maar lekker letterlijk.

Het Colosseum is nu half in verbouwing. Betekent het dat jullie meer op straat skaten?
Voor sommigen wel, voor sommigen niet… Ik probeer altijd wel zoveel mogelijk dingen voor het Colosseum te doen. Dus dan hang ik daar natuurlijk ook meer. En ik wil ook graag dat de scene hier een beetje levend blijft. Dat kids ook hun talent kunnen vinden in skateboarden en dat ze in het skatepark kunnen rollen. Daar wil ik gewoon goede voorzieningen voor hebben en ik help daar ook aan mee. Maar er zijn ook een aantal jongen die minder affiniteit hebben met de jongens die het Colosseum hebben overgenomen. Die zie je nu een stuk minder in de scene nu. Plus er zijn aardig wat video projecten. Die zijn bijna klaar en worden binnenkort uitgebracht. Dus er wordt zeker gestreet. Er word meer op straat geskatete, dan dat er in het Colo word geskatete.

wesley-de-jong-ollie-tunnel-groningen
Wesley de Jong, ollie / foto: Rimmert Schoorlemmer

Meer uit het Noorden:
Video: Er-Rol Bouwt Skatepark In Garagebox
Wallpaper: Peter Buikema – Frontside Smith In Groningen
Wallpaper: Robian Fifield – Frontside Grind In Groningen
Sequence: Wessel Oelen – Wallie Crooked In Groningen

Flatspot Magazine
X