13julAll DayOff The Tracks

Event Details

Op zaterdag 13 juli 2024 verandert het stationsgebied van Utrecht in een episch festivalterrein voor de allereerste editie van Off The Tracks, een gratis Urban Sports- en Street Culture-festival. Van 13:00 tot 23:00 uur kunnen alle leeftijden genieten van live performances, Urban Sports, Graffiti, panel talks en good food. Dit is de primeur voor deze locatie, een nieuwe mijlpaal voor de stad.

Er is een vet programma op het skatepark en op de miniramp die Mud Crew er plaatst, SkateparkUtrecht geeft de hele dag workshops en performances en zowel Mud Crew als Noble Goods Co. organiseren een Best Trick. Check time table op de site voor de laatste info.

Off The Tracks is een bijzondere showcase van Urban Sports en Street Culture op het Jaarbeursplein en Stadsplateau in Utrecht. Het festival brengt de sickste talenten uit de stad en daarbuiten samen: van live HipHop acts en Street Dance Styles tot Skateboarding, Inline Skating en van Freestyle Voetbal, Graffiti, BMX, Spoken Word tot Freerunning. Het doel? Deze kunst- en sportvormen shine geven op een podium dat voor iedereen toegankelijk is. Het festival verbindt hardcore Street Culture fans met cultuurliefhebbers, en belooft een dag te worden waar iedereen, ongeacht achtergrond, leeftijd en interesse, iets nieuws kan ontdekken en ervaren.

Dit gratis festival biedt een indrukwekkend programma, inclusief sporters die hun skills laten zien en knowledge delen. De Off The Tracks Mainstage wordt gehost door Utrechtse HipHop crews, dé HipHop party’s uit de stad komen allen met een eigen programmering van artiesten uit het hele land, van experimentele live bands tot rauwe rap. Naast alle demo’s, panel talks, live shows en workshops is er ook een food aanbod en zijn er non-alcoholische drankjes verkrijgbaar. Off The Tracks belooft niet alleen een dag vol entertainment, maar ook een nieuw perspectief op het stationsgebied van Utrecht. Door het Jaarbeursplein om te toveren tot een levendige hub van creativiteit, draagt het festival bij aan de positieve vibe en promotie van deze spot. Bovendien verkent het festival de toekomstige mogelijkheden van het stationsgebied als een dynamisch en cultureel epicentrum.

Met de zomervakantie en de Olympische Spelen in aantocht – waar enkele Utrechters in hun urban sports schitteren – is dit het perfecte moment om de veelzijdige talenten van Urban Sports in Utrecht te vieren. We nodigen iedereen uit om de energie van Off The Tracks te ervaren. Of je nu een doorgewinterde fan bent van Urban Sports en Street Culture of gewoon nieuwsgierig bent naar wat de stad te bieden heeft, dit festival heeft voor ieder wat wils.

Hou de @OffTheTracksUtrecht Instagram en offthetracks.nl in de gaten voor de line-up en het volledige programma.

more

Time

All Day (Saturday)

Location

Jaarbeursplein Utrecht

Jaarbeursplein