Interview: Floris Sprenkeling

Voor de meeste Nederlandse skaters heeft Floris Sprenkeling waarschijnlijk geen introductie meer nodig (dit heeft hij waarschijnlijk zelf al gedaan). Door zijn opvallende persoonlijkheid, de hype en openheid die om hem heen hangt maakt ieders dag waarschijnlijk een stukje beter. Vorige week bracht hij zijn eerste skate video uit, tijd voor een klein interview met Floris himself!

De meeste mensen die je kennen weten wel dat je een apart mannetje bent, ben je dit altijd al geweest? Vertel eens even wat over jezelf..
Ik weet dat ik apart ben maar dat maakt me aan de andere kant weer mooi. Ik ben Floris Sprenkeling en geniet van het leven als een autist. Het heeft zijn voordelen en zijn nadelen..

Je eerste full length video is sinds kort uit, hoe voelt dit voor jou?
Ja dat voelt echt als vrijheid, hij is ein-de-lijk af..Dat is ook goed voor de rijders die erin zitten natuurlijk, die zien nu eindelijk het resultaat van wat ik al die tijd gefilmd heb. In totaal zit er meer dan 4 jaar werk in, en ik wilde er in eerste instantie veel minder lang over doen, maar van het een komt het ander, en zo komt er steeds weer iets of iemand bij.. Ik wilde gewoon echt iets vets neerzetten!

Bart Buikman & Floris Sprenkeling – Foto: Rob Rouleaux

Wat vind je van de reacties op je video? Waren de skaters die erin zitten tevreden met het resultaat?
Ja zeker top! Iedereen was er blij mee en vonden het top. Ik kreeg veel goede reacties over hoe de film in elkaar gezet was. Dus zeker tevreden, en vooral Sewa was hyped, dus dat is goed!

Hoe ben je bij de selectie van mensen gekomen die in je video zitten? Met welke mensen ga je het liefst filmen en waarom?
De meeste mensen in de video zijn skaters waarmee ik altijd al veel aan het skaten was, zoals Tom de Jong en Dominique van den Oord bijvoorbeeld. Dan zitten er rijders in die het volgens mij gewoon verdienen gezien te worden, zoals Chris Hoeve en Charlie Verboven bijvoorbeeld. Toch kwam het er niet altijd van om te filmen doordat ze bijvoorbeeld ver weg wonen, of geblesseerd waren. Evandro Martiens en Bruno Silva sliepen een tijdje bij Bart Buikman, dus had ik veel tijd om te filmen met hun. Daarnaast gewoon veel mensen die ik tegen kom waarmee ik vette footage heb geschoten!

Tom de Jong – Foto: Rob Rouleaux

Wat vind jij het mooiste ding of stuk in je video?
Ik vind zelf de spontane dingen in de video het mooist. Dat je eigenlijk niet met iemand hebt afgesproken, maar ze toevallig tegenkomt en vette footage verzameld, dat vind ik zelf de mooiste momenten.

Wat is het doel van je video, en waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik wil mensen vooral de mensen die ik vet vind een kans geven om in mijn video te komen. Als ik iemand zie skaten die ik vet vind vraag ik aan die persoon of ze een paar tricks willen filmen. Ik vind het ook leuk om met veel verschillende mensen te filmen. Daarnaast kan ik daarmee zelf veel leren over het filmen, en verschillende filmtechnieken.
Daarnaast heb ik grote waardering voor andere Nederlandse filmers aan wie ik tips vraag over hoe ik iets het beste kan doen, zoals bijvoorbeeld Ziggy Schaap, Sneep, Sami el Hassani of onze grote vriendelijke vriend Tim Koster. Daarnaast haal ik veel inspiratie weg van mijn stoner voorbeeld Beagle!

Wat vind jij met mooiste aan de Nederlandse skateboard scene?
Het is lekker compact, ik denk dat dat wel het mooi maakt. Iedereen kent elkaar en dat vind ik mooi.. Iedereen is altijd wel in voor een praatje en gaat van stad naar stad. Kijk, die gasten van Falus snappen het bijvoorbeeld goed, die houden de lol erin. Kleine events vind ik ook altijd mooi, perfect om elkaar allemaal weer te zien!

Floris & Rob Maatman tijdens de Vans Shop Riot – Foto: Mathijs Tromp

Komt er nog een volgend project, wat kunnen we nog meer van je verwachten?
Ja, er komt zeker weten nog een volgend project. Ik heb net een nieuwe camera en die moet ik eerst even onder de knie zien te krijgen. Ik blijf sowieso bezig met mijn eigen dingen, want stilzitten vind ik helemaal niets!

”Driving Livingroom Camper Tour” gemaakt door Floris Sprenkeling.

Je heb sinds kort een nieuwe camera. Welke is het en waarom heb je precies voor die gekozen?
Ja dat klopt, ik heb een Panasonic HCX100E 4K. Een blonde krullebol waar ik altijd mee film zei al een tijdje dat ik een betere camera moest kopen omdat mijn andere zijn beste tijd had gehad, en daar was ik het eigenlijk wel mee eens. Zelf wilde ik ook een camera met ingebouwde zoom hebben met een ingebouwde handle zeg maar, het werkt gewoon veel makkelijker.

Floris at work

Vertel eens wat over je tattoos. Waarom heb je jezelf op je arm staan?
Nou dat zal ik jullie eens even vertellen. De eerste tattoo op mijn arm is van DGK, dit was eigenlijk een soort spontaan ding dat ik verzonnen heb op mijn werk tijdens het vullen van de ontbijtcrackers, dit was ergens in 2012.

Die eerste tattoo heb ik bij Erwin Prent laten zetten. Erwin kan echt goed tatoeëren.. De tweede tattoo was een VX 1000 op mijn schouder, die heb ik ook door Erwin laten zetten. Ik heb eigenlijk nooit een VX1000 gehad, want ik vind dat gedoe met bandjes enzo helemaal niets, maar ik vind het gewoon vet.

De tattoo van mijzelf is getekend door Dominique van den Oord, hij maakt tegenwoordig covers voor SoundCloud artiesten, en hij had toen een tekening van mij gemaakt. Pas na 1 a 1,5 jaar besloot ik die te tatoeëren. Ik vind hem zelf eigenlijk wel vet!

https://www.instagram.com/p/BmX5yfUl9ua/
Floris knows how to pick up the ladies

Hoe ben je zelf ooit begonnen met skaten? Met wie, en waar deed je dat?
Vroeger keek ik altijd naar Rocket Power, en daar is het ontstaan. Iemand die kende in de buurt van Egmond, Alex Visser leerde me op een board staan, maar ik leerde langzaam. Toen ik 14 was leerde ik Sewa en Dominique van den Oord kennen en ging ik meer met hun skaten, toen leerde ik ook veel bij. We gingen altijd naar het skatepark in Ouddorp.

Door Sewa ben ik eigenlijk ook wat meer in de skateboard scene terecht gekomen. Iets waar ik tot op de dag van vandaag dus nog geen spijt van hem. Ook al moet je altijd op hem wachten, want in 5 jaar ben je nog geen meter verder met die jongen. Al hou ik nog steeds van hem.

Ik heb echt nog geen idee of ik meer kan en wil doen met filmen. Ik hou gewoon van de spontane momenten van wanneer iemand me vraagt om iets voor ze te doen. En voor Flatspot zou ik natuurlijk wel willen werken.

Minute Man met Floris Sprenkeling

Je bent Sewa’s grootste fan, waarom heb je hem nog nooit opgezocht in LA?
Nou, het is niet dat ik zijn grootste fan ben ofzo.. Misschien vroeger toen ik hem vroeger al om half 10 opbelde of hij ging skaten (9 van de 10 keer lag hij nog te slapen). Het duurde ook niet lang voordat hij me vertelde dat ik hem niet voor 12 uur mocht bellen…
Maar nee, ik heb hem nog nooit opgezocht door een paar redenen. Als eerste omdat ik geen rijbewijs heb, en het openbaar vervoer daar helemaal kut is. Daarnaast woont hij niet super groot, dus kan ik daar niet echt verblijven op het moment. Dus ik wacht gewoon tot hij een keer groen licht geeft en ik kan langskomen.

Sewa Kroetkov & Floris Sprenkeling

Wat voor werk doe je normaal gesproken? Zou je in de toekomst meer met filmen willen doen, of hou je het liever bij skateboarden?
Ik werk nu al meer dan 10 jaar in de supermark branche en dat vind ik hartstikke geweldig. Gewoon lekker vakken vullen en slap ouwehoeren is toch geweldig? Ik focus met lekker op skateboarden, filmen en tuinieren wat ik ook leuk vind. M’n pa heeft een dikke moestuin, dus ik help hem daarmee omdat hij niet alles zelf kan.

Mijn dank gaat uit aan de mensen die mee hebben gewerkt aan mijn video. Ik heb genoten van alle mooie spontante momenten en wens skatend Nederland nog een goed 2020 en ik hoop dat de Corona situatie snel voorbij is!

Bekijk ”Flowriginal The Movie” nu.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X