7 December: Benefiet event in Utrecht voor Jamaica’s eerste skatepark

Aanstaande zaterdag organiseert de Concrete Jungle Foundation een heel dik benefiet event in Utrecht met als doel geld in te zamelen voor de bouw van het eerste skatepark in Jamaica. Het event wordt georganiseerd bij het Filmcafe in Utrecht en je kunt een avond verachten vol gekkigheid, skateboarden, de miniramp van Nine Yards, muziek én je maakt kans op hele vette prijzen van sponsors van het event. Zorg dat je hem niet mist.. Gun je zelf een vette avond en steun de Concrete Jungle Foundation en de bouw van Kingston’s eerste skatepark!

Info:
Datum: Zaterdag 7 December
Tijd: 20:00 – 04:00
Locatie: Cab-Rondom 90A (Station Utrecht Zuilen)
Kosten: €7,50 (gaat volledig naar CJF)

Ga voor meer informatie en de mogelijkheid om te doneren hier heen.

Wat is Concrete Jungle Foundation?
Concrete Jungle Foundation is een non-profit organisatie die skateboardprojecten opzet in kansarme gebieden in de wereld. De projecten hebben het doel om bij te dragen aan de lokale gemeenschap in de vorm van community ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling: het planten van de positieve zaadjes van skateboarden!
De skateparken die worden gebouwd dienen om skateboarders die vaak geen skate faciliteiten hebben dichter bij elkaar te brengen: community ontwikkeling. De lokale skaters worden actief betrokken bij het opzetten van een project: ze helpen zelf mee met het bouwen van hun eigen skatepark wat de nodige verbinding en eigenaarschap stimuleert: na de constructie zullen ze zelf de verantwoordelijkheid dragen om voor hun skatepark te zorgen. Het doel van een CJF project is altijd om het project lokaal duurzaam te laten zijn: de organisatie die CJF heeft gecontact gaat het project zelf runnen. CJF verzorgt wel coördinatie en ondersteuning waar nodig. Eigenaarschap nemen over de dingen die je wilt staat aan de kern van CJF’s werk.

Edu-skate:
Nadat het skatepark is gebouwd begint de 2e fase van het project: CJF’s Edu-skate programme wordt uitgevoerd. Edu-skate is een skate programma waarin de lokale jeugd via skateboarden aan hun persoonlijke ontwikkeling werkt. De kinderen krijgen gratis skate-lessen waarin bij elke les aan een andere levensvaardigheid wordt gewerkt die in skateboarden is toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan het werken aan doorzettingsvermogen met het leren van een ollie. De lokale skaters worden getrained om deze lessen te geven en dienen als rolmodellen voor de kinderen in skateboarden en in levensvaardigheden. In ruil voor hun inspanningen verzorgt CJF skatematerialen voor deze skaters, die vaak erg schaars zijn in het eigen land. Op deze manier groeit skateboarden terwijl het op een positieve manier bijdraagt aan de lokale gemeenschap.

Web:
Concrete Jungle Foundation

Video van het Luanda Skatepark in Angola.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL