INTERVIEW: ”LOGT” EEN COMBINATIE VAN SKATEBOARDEN, BOMMEN EN VISSEN

Wie wel eens op social media zit, heeft het woord ”LOGT” vast wel eens voorbij zien komen. Is het niet op de pagina van een Brabander, dan is het wel op die van de jongens die zich associëren met het LOGT video project. Een project van Lukas Pennings, Jesse Voerman, Patrick Reins en Leon Bijl. Onder andere dingen opblazen, vuilniszak-vissen en VX1000’s slopen is dagelijks werk voor deze jongens om uiteindelijk hun skateboard video uit te brengen. Wij zaten met ze om het fijne over LOGT te weten te komen. 

Sinds twee jaar zien we met regelmaat dingen voorbij komen van ‘’LOGT’’. Wie zijn jullie precies en wat doen jullie?
Logt is een skateboard video. Het idee komt van Lukas Pennings, Leon Bijl, Jesse Voerman en Patrick Reins. We waren al een tijd aan het filmen maar hadden nog geen concreet idee van wat er met de footage zou gebeuren, behalve losse edits. LOGT is het resultaat: Vissen, bier drinken, weekend trips en gewoon lekker de straat op. We filmen o.a. met de Falus crew, Rambocrew, Houtmood en eigenlijk iedereen die we tegenkomen en hyped is. Het wordt een full-length video alleen gefilmd met VX, want fuck HD. Het wordt gewoon een lekker videootje.

Wat betekent LOGT?
Lomp, vet, radicaal, sick, dik, vadsig, extreme-sickness, monsterlijk, lekker. Ligt een beetje aan hoe je het gebruikt. Als iemand een logte chick heeft meegenomen zou ik niet te hyped zijn, maar een logte handrail is dan wel weer goeie handel. Ongeveer de helft van de crew heeft een Brabants accent, de andere helft niet. Na een aantal jaar samen geskate te hebben praten we nu allemaal als een stel malloten, daar is ook het woord logt vandaan gekomen.

Jesse Voerman met een fs flip.
Jesse Voerman – Frontside Kickflip / Foto: Tim Koster

Wie krijgen er allemaal een part en waar kunnen we het meeste van verwachten?
Ten eerste Vincent Smeets (next level). Veel anderen zijn bezig om footage te verzamelen maar het is de vraag of dat lukt voordat de film klaar is. O.a. Olaf de Koning, Patrick Reins en Jesse Voerman hebben al genoeg voor een full part. Verder zijn veel gasten nog hard bezig met een part (Bert Roeterdink, Dennis van der Klugt, Leon Bijl, Bob Zevenbergen, en nog veel meer). Het is nog even kijken hoe alles precies ingedeeld gaat worden met gedeelde parts etc.

Is het een video die vooral gaat om de scene in Utrecht?
Nee er zijn meerdere scenes dan alleen Utrecht. (scene 12)
– Scene 1 : intro
– Scene 2: after-intro
– Scene 3: part 1
– Scene 4: bails
– Scene 5: Een dagje vissen met de jongens
– scene 6: wat bommen
– scene 7: nog pilske vatten
– scene 8: tikdeh

Logt interview montage foto
Lukas Pennings, Patrick Reins en Jesse Voerman aan de edit

Bommen? Is dat iets van Olaf?
Zeker weten, Olaf is onze vuurwerkexpert, maar we vinden dat allemaal wel mooi eigenlijk. Hoe of wat precies gaan we niet verklappen, maar het wordt in ieder geval logt! Het is op het moment wel een beetje sketchy om zomaar ergens een dikke klapper te maken in verband met de terroristische dreiging overal. We zien wel.

Wat willen jullie het liefste opblazen?
pffff eehmmmm….. Een auto? Doe ons een kapotte auto en we gaan wel hoor.

Je hoort niet vaak skateboarders praten over vissen, wat is jullie mooiste vangst?
Olaf heeft laatst een andere hengel gevangen, dat was wel lekker. Ondertussen zullen we ook op een vuilniszak of 10 zitten. Ik denk dat Jesse toch wel bovenaan staat qua vangsten, het zit gewoon in zijn bloed. Vorige zomer al een dikke snoek en daarna weer een mooi snoekbaarsje. Maar dat zien jullie allemaal nog wel.

Gaan jullie dan ook altijd op pad met Jesse zijn nieuwe voortuig, de Arola?
Niet echt. Die gebruiken we om vrouwen op te pikken. Maar dat werkt niet echt goed.

Deze vraag is onderhand aardig cliche, maar waarom filmen jullie nog met een Sony vx1000?
Heb je de Mountain Dew video gezien? Om te kotsen. Daarom. Fuck HD. Zo’n beetje elke edit die voorbij komt in HD vergeet je binnen een minuut (vaak losse flodders van iemand die weer wat truken heeft), tenzij je de gestoordste filmer met de lompste camera en edit skills bent. Wij zijn ook maar een paar beunhazen, maar met de VX kunnen we tenminste nog doen alsof we wat kunnen. Is gewoon kei vet jonge, deathlensje er op en beunen maar.

Leon Bijl - fs boardslide - Purmerend 2015 LOGT interviewLeon Bijl – Frontside boardslide / Foto: Tim Koster

Hoeveel vx1000’s hebben jullie onderhand al versleten?
Tot nu toe 2, maar we blijven die krengen opkopen. In totaal hebben we nu 4 werkende vx1000’s. Laatst ook de OG deathlens erbij gekocht, en nu nog leren filmen.

Wanneer denken jullie dat de film af zal zijn en in premiere gaat?
Niet heel snel. Maar het zal ook niet zo heel lang meer duren.

Willen jullie nog mensen bedanken?
Iedereen van Falus, Jeroen, Jacco, Bas, Tim, www.falusskateboarding.com voor de geweldige acties en incredible webshop. Ohja, niet bedankt Tivoli Vredenburg, zonder jullie was de video al af.

Patrick-Reins-Noseblunt-Los-Angeles


Patrick Reins – Noseblunt / Foto: Mathijs Tromp

Bekijk ook:
LOGT X Rambo Crew Throw Away Montage
Dew Tour Winners Trip: Patrick Reins in Shajen Willems in LA
Video: Bert Roeterdink, Patrick Reins, Rob Maatman & More in Wup-Wup-Wuppertal
Foto’s & Video: Falus X Meiden van Holland Party

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL