JEROEN BLANKEVOORT OVER 20 JAAR REVERT95!

Revert95 bestaat al weer bijna 20 jaar, iets waarvan wij vinden dat het extra aandacht verdiend. Aanstaande zaterdag staat Revert’s ‘Big Rock Out‘ party op het programma om dit samen met iedereen te vieren. Wij zochten Revert’s Jeroen Blankevoort op voor een kort interview en keken terug naar de afgelopen 20 jaar van de Haarlemse skateshop. Hoe is Revert ooit begonnen en wat gaat er allemaal nog komen? En misschien wel het belangrijkste, waarom mag je de Revert95 20 jaar party niet missen?!

Jeroen-Blankevoort-Front-board

Jeroen Blankevoort – Frontside board in de Beijnes parkeergarage in Haarlem (1998)

Hey Jeroen, gefeliciteerd met jullie jubileum! Wat is je het meeste bijgebleven in de afgelopen 20 jaar van Revert?
Wat ik mij het meest herinner… De lange dagen in de shop. Zelf klussen en bouwmaterialen van de straat halen. Muurtjes weghalen en erachteraf achterkomen dat het een dragende muur is. (dat was in ons vorige pandje) Miniramps bouwen die na twee weken tijd alweer gesloopt werden door de gemeente. De Revert Summer Sessions. De skatetrip naar Londen, Berlijn, Parijs en ga zo maar door. Het uitvoeren van goede skateparken in Haarlem in samenwerking met de gemeente. Het is allemaal voortgekomen uit Revert. Dat zijn dingen waar ik met een goed en trots gevoel naar terug kan kijken.

Daarnaast natuurlijk de possé en vriendencrew dat er ontstaan is na 20 jaar Revert. Dus eigenlijk best wel veel! 20 jaar is fucking lang!


Hoe is Revert ooit ontstaan, en waarom in een stad als Haarlem?
Revert is eigenlijk ontstaan door een oude skate/snowboard shop die ervoor zat ‘’Def’’. Jesse Smit die snowboardde toen der tijd voor Def. Ik was in die tijd 17 en kwam daar heel vaak. Ik leerde hem eigenlijk toen pas kennen. Jesse was een Amsterdamse gozer die toen gesponsord werd door Def met Snowboarden. Def ging toen der tijd niet meer zo heel lekker. De toenmalige eigenaar van Def was ook manager van Gotcha, de funkband uit Haarlem. Hij was meer aan de Rock and Roll bezig dan dat hij de shop runde. Jesse kreeg toen de mogelijkheid om de shop over te nemen, hij is toen Revert begonnen. De naam Revert komt ook van zijn favoriete snowboard van Def. De ‘’Revert Morrow X’’ Zo is de naam Revert dus geboren. Het is natuurlijk in snowboarden als skateboarden een veelgebruikte term.

Hoe ben jij bij Revert binnen gekomen?
Ik ben als stagiair binnengekomen. Kort nadat Revert open was ben ik via het ondernemerscollege stage gaan lopen. Na vrijwel een maand of drie ben ik gestopt met mijn studie en kon ik de shop gaan runnen. Ik was eigenlijk de skater van de twee. Wij hebben de shop met z’n tweeën op kunnen bouwen naar wat het werd in het kleine pandje.

Dus je bent begonnen met WC’s schoonmaken?
Ik was de Manus van alles.

Revert-Jeroen-BlankevoortJeroen was het Manusje van alles anno 1995

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL