JIP KOOREVAAR IN SKATEPARK UTRECHT

Het afgelopen jaar is Jip Koorevaar ons niet ontgaan, op bijna iedere contest was hij aanwezig. Heb je hem daar niet gezien dan heb je hem vast en zeker in een ander parkje of street zien rippen. Zo`n beetje iedere dag leert Jip een nieuwe trick en het afgelopen jaar hebben we dan ook kunnen genieten van zijn skaten gevuld met power en creativiteit. Jip behoort tot de nieuwe generatie kids in Nederland die het skaten naar een hoger niveau tillen. Op het Junioren NK won Jip de titel, dus werd het tijd om een vette Minute Man met hem op te nemen en hem even kort aan de tand te voelen.

Film/edit: Tim Koster
Foto’s: Mathijs Tromp
Tekst: Rutger de Boer

Jip Koorevaar
Leeftijd:
14 jaar
Woonplaats: Scheveningen
Sponsors: Manus skateshop, skatepark Sweatshop, Volcom, Alfredo Gonzales, Circa footwear, Mob grip, Death skateboards, Independent trucks, Bones wheels.

Jip, hoe lang skate je nou eigenlijk al? En hoe ben je begonnen met skaten?
5 jaar. Eerst ging ik met mijn vader en broertje door de duinen in Scheveningen cruisen, mijn vader had al een cruiser. Ik kreeg er een voor mijn verjaardag, mijn broertje had er toen al één. Dat was heel vet, de duinen van Scheveningen zitten vol met vette downhills. Nog steeds crossen we er af en toe af samen. Al gauw vond ik het heel vet om te doen. Ik zag wat skaters op het skatepark van Leidschendam en dat wilde ik ook. Eigenlijk begon mijn broertje dus eerst.

Ik heb begrepen dat je vader vroeger ook geskate heeft?
Ja dat klopt, hij heeft vroeger ook geskate maar dat was toen meer cruisen. De trick die ze toen wel deden was de hippie jump haha…

Wat skate je zelf het liefst?
Het liefste skate ik gewoon alles, ik vind het ook vet om alles te skaten, lekker raggen!

Afgelopen jaar ging wel lekker voor je, veel wedstrijden en tripjes gedaan. En dan nu Junior NK hoe is dat? Zijn er dingen voor je veranderd?
Eigenlijk is er niks veranderd, het was natuurlijk wel heel vet om te winnen! Verder blijf ik gewoon lekker doorgaan… En skate ik het liefst zo veel mogelijk. Oja, wel grappig de dag erna werd ik trouwens geinterviewd door een jongeren krant; Sevendays. Het grappigewas dat zij iedere keer in plaats van contest het woord toernooi gebruikten. Dat vind ik niet echt bij skaten passen.

NK-Junioren-finals-zondag-jip-koorevaar-ollie-northJip bij het NK Junioren in Pier 15

Haha dat snap ik, Jip zijn er nog Nederlandse skaters die je heel vet vind?
Tim Zom vind ik heel vet omdat hij altijd overal doorheen ragt. En Yani Chon uit Den Haag hem vind ik heel vet, je kan altijd goed zien dat hij er veel lol in heeft, daarnaast speelt hij in een vette rockband.

Muziek vind je leuk. Wat luister je dan?
Eigenlijk alleen maar rock; Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple en Motorhead. Als er vette muziek in een park gedraaid word, raak ik altijd vet hyped. Ik heb ook een tijdje op drummen gezeten dat was ook vet. Toen had ik iedere zondag drumles maar na een tijdje vergat ik dat en was ik al druk aan het skaten.

Het NK skateboarden 2015 is aankomend weekend in Skatepark Utrecht, wat vind je van het park? En vind je het spannend om met de grote gasten mee te skaten?
Ik vind het park heel vet, na de verbouwing is het heel erg verbeterd. Het is leuker om te skaten aangezien er nu meer obstacles zijn en er veel meer lijnen in zitten

Jip hartstikke bedankt, als je nog iets kwijt wilt of mensen wilt bedanken dan kan dat nu.
Yes graag bedank ik Solid 93, Hardcore, Alfredo Gonzalez, Go Europe, Sweatshop en Manus!

Bekijk ook:
Jip Koorevaar wint NK Skateboarden Junioren
Circa Skatepark Review: Skatepark de Fabriek Enschede

Jip-Koorevaar-TailboneJip Koorevaar – Tailbone in Utrecht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL