PARK: SKATEPARK DE FABRIEK, ENSCHEDE

Skatepark de Fabriek:
Skatepark de Fabriek is één van onze favoriete skateparken in Nederland. Behalve dat het park goed gebouwd is, is het er altijd gezellig. Het park is in de winter lekker warm, het bier is goedkoop, staat altijd koud en de locals van het park zijn altijd enthousiast op bezoek van buitenaf. Voor de meeste van onze lezers zou Enschede een heel eind reizen zijn, maar geloof ons… Het is de moeite meer dan waard!

De Fabriek:
Skateboard vereniging de Fabriek heeft al een lang verleden achter de rug. Al vanaf 2001 zet de organisatie zich in voor skateboarden in de regio van Enschede. Het skatepark bevindt zich vanaf 2013 op de huidige locatie. De fabriek deelt het pand onder andere met een klimhal en een vechtschool. Daarnaast organiseren zij events als hun beroemde Q-Day Sessions op het stationsplein in Enschede.

Het skatepark:
Qua oppervlakte is het park niet heel groot, maar over de indeling is goed nagedacht. Het park is goed onderhouden en alles is prima te skaten. Ben je niet gewend om skateparken te skaten dan is het misschien wel even wennen. De obstakels zijn namelijk vrij hoog. Kom je graag een flat curbje skaten dan is de Fabriek misschien niet jouw ideale park. Vooral gevorderde skateboarders kunnen hier waarschijnlijk goed uit de voeten: hard gaan en veel rails, ledges en quarters.

Skatepark-de-Fabriek-Enschede-overview-3

Skatepark-de-Fabriek-Enschede-bow

Horeca en faciliteiten:
In de bar van het skatepark is van alles te krijgen. Daarnaast worden er schappelijke prijzen gerekend voor frisdrank en eten. Iets wat wij zelf erg kunnen waarderen is de prijs van het bier. Je hebt al een halve liter vanaf €1,- in het skatepark. Bij Skatepark de Fabriek kom je qua eten en drinken niets te kort.

Shop:
Het skatepark zelf heeft een hele kleine hoeveelheid skateboard spullen beschikbaar voor verkoop. Wil je en groter aanbod in spullen dan ben je binnen 10 minuten in de stad waar je bij Shifty Skateshop terecht kunt voor alles wat je maar kunt wensen.

Evenementen in Skatepark de Fabriek:
Het skatepark heeft enkele events per jaar waarvan de ‘Pola Contest’toch wel de grootste is. Elk jaar word de opening van het park weer gevierd. Daarnaast is het elke vrijdag gezellig skaten. De locals zien graag mensen over de vloer van buiten Enschede onder het genot van een pilsje. Vaak worden ook de stokken (zie video) aan het eind van de avond tevoorschijn gehaald voor één tegen één battles.
Het personeel zijn skateboarders in hart en nieren, dus bij een première van een grote video kan je rekenen dat je ook in De Fabriek terecht kan.

Skateboard lessen:
Lessen in het skatepark worden gegeven op zaterdagen. Deze lessen worden gegeven in blokken van vier lessen en kosten €50. Een introductieles kost €10. Heb je nog geen skateboard en wil je het graag een keer proberen? Dan kun je voor €2,50 een skateboard huren in het skatepark. Bescherming is ook verkrijgbaar. Neem voor meer info over de lessen contact op met het skatepark of kijk op de website.

De-Fabriek-Enschede-Jip-Koorevaar-tucknee

Info Skatepark de Fabriek:

Adres: Hoge Bothofstraat 45, 7511 ZA Enschede
Telefoon: geen
E-mail: info@defabriek.org

Bereikbaarheid:
Parkeren op het terrein bij het skatepark is gratis en ligt op loopafstand van het centrum van Enschede. Ook met de trein is het park makkelijk te bereiken. In een kleine 10 minuten lopen ben je van station Enschede bij het skatepark.

Openingstijden en prijzen:

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 13:00 – 23:00
Donderdag: 14:00 – 23:00
Vrijdag: 14:00 – 23:00
Zaterdag: 13:00 – 23:00
Zondag: 13:00 – 20:00

Entree: €5
Lidmaatschap: €35 per jaar
Maandkaart: € 40,- | Leden: € 35,-
Strippenkaart 12x: € 50,- | Leden: €45,-
Laatste 2 uur: € 3,50 | Leden: € 2,50
Kijk voor actuele openingstijden op de website van Skatepark de Fabriek

Website: www.DeFabriek.org

Postcode / Adres
Straal:
Categorie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

26mayAll DayCarve & Coffee

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL